Jednotkou Ritro Slovak Open bude Kristína Kučová

Lukáš Lacko smeruje na Ritro Slovak Open v dobrej forme.
Lukáš Lacko smeruje na Ritro Slovak Open v dobrej forme. (Autor: SITA)
TASR|13. nov 2009 o 10:40

Slovenská tenistka Kristína Kučová bude napokon najvyššie nasadenou hráčkou v ženskej dvojhre na medzinárodných majstrovstvách SR Ritro Open.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Kristína Kučová bude napokon najvyššie nasadenou hráčkou v ženskej dvojhre na medzinárodných majstrovstvách SR Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC (16.-22. novembra, celková dotácia 175.000 USD).

Priamo do hlavnej súťaže sa na základe rebríčkového postavenia dostala aj jej staršia sestra Zuzana. V mužskom singli budú pútať najväčšiu pozornosť Lukáš Lacko, ktorý sa začiatkom novembra dostal prvýkrát v kariére do elitnej svetovej stovky a Dominik Hrbatý.

"Aj keď sa nám z turnaja odhlásili Sergij Stachovskij, Nicolas Kiefer a Xavier Malisse, privítame dvoch hráčov svetovej stovky - Denisa Istomina a Lukáša Lacka, ktorý bude veľkým diváckym ťahákom. Na Ritro Slovak Open by mal byť nasadenou dvojkou. Do hlavnej súťaže sa na základe voľnej karty dostanú Martin Kližan, víťaz internej domácej kvalifikácie Andrej Martin, majster Európy do 16 rokov vo dvojhre Filip Horanský a Poliak Jerzy Janowicz. Vo dvojhre žien sme voľné karty udelili trom talentovaným slovenským hráčkam Lenke Juríkovej, Klaudii Boczovej, Michaele Pochabovej a Češke Kristýne Plíškovej. Jednotkou bude Kika Kučová, ktorá má veľkú šancu stať sa ďalšou Slovenkou v elitnej stovke," povedal riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Pre Lacka bude turnaj Ritro Slovak Open posledným v jeho najúspešnejšej sezóne.

"Chcel by som v Bratislave obstáť čo najlepšie. Je to jeden z najlepších challengerov na okruhu, hráči si ho pochvaľujú. Pôjdem od zápasu k zápasu a budem sa snažiť dostať čo najďalej. Zatiaľ sa mi tu nedarilo, dúfam, že to konečne prelomím. Možno by bolo pre divákov zaujímavejšie, keby na turnaji štartovali aj Stachovskij, Kiefer, či Malisse, no štartové pole bude aj tak silné a diváci určite uvidia zaujímavé zápasy," povedal slovenský daviscupový reprezentant.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jednotkou Ritro Slovak Open bude Kristína Kučová