Jedno oko sa smeje, druhé plače a srdce krváca, lúčil sa dojatý Mintál

TASR|8. máj 2011 o 15:10

Slzy, zadarmo pivo pre fanúšikov a spievajúca legenda. Pri rozlúčke slovenského futbalistu Mareka Mintála s norimberským štadiónom išla sobotňajšia prehra v poslednom domácom bundesligovom stretnutí na vedľajšiu koľaj.

Slzy, zadarmo pivo pre fanúšikov a spievajúca legenda. Pri rozlúčke slovenského futbalistu Mareka Mintála s norimberským štadiónom išla sobotňajšia prehra v poslednom domácom bundesligovom stretnutí na vedľajšiu koľaj.

NORIMBERG. "Marek bol vzorový profesionál. Klobúk dolu pred ním," povedal po prehre 1:2 s Hoffenheimom kouč Dieter Hecking. "Viedol mužstvo, vždy sa staral o dobrú náladu. Ďakujem Marek," pokračoval.

Miláčik priaznivcov 1. FC Norimberg by sa bol najradšej rozlúčil víťazstvom. "Ale aj tak to bol deň, na ktorý nikdy v živote nezabudnem. Bolo to osem fantastických rokov a považujem za česť, že som mohol hrať v tomto klube," povedal 33-ročný slovenský stredopoliar. "Jedno oko sa smeje, druhé plače a srdce krváca," dodal dojatý hráč.

Mintál vybehol do stretnutia v 63. minúte. Jediný kráľ bundesligových strelcov z 1. FC a povestný "Fantóm" sa však nerozlúčil gólom.

"Kam teraz povedú moje kroky je zatiaľ otvorené," komentoval budúcnosť. V posledných dňoch prebehla nemeckými médiami možnosť návratu do domovskej Žiliny a v hre je údajne aj odchod do Dubaja. Isté je, že bývalý reprezentant chce ešte dva-tri roky aktívna hrať futbal.

Keď po stretnutí s trojročným synom Sebastianom na ramenách obehol na štadióne čestné kolo, tribúny vreli. Hráč sa so slzami v očiach poďakoval: "Boli ste tí najlepší fanúšikovia. Vždy ste mi dali silu. V dobrých aj zlých časoch. Ďakujem za všetko!"

Po hymne klubu s názvom "Legenda žije" burácali tribúny zborovým "Marek, Marek". "Takéto niečo zažijete iba zriedkavo. Neodchádza totiž iba hráč Marek Mintál, ale priateľ," vzdal mu hold brankár Raphael Schäfer.

Vedenie klubu ponúklo po vypršaní kontraktu hráčovi s povestným nosom na góly miesto trénera mládeže, no Mintál chce ďalej strieľať góly. "Ešte sa vráti. Na kávičku do kabíny, alebo na rozlúčkový zápas. Termín si určí sám," povedal tréner Hecking.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Jedno oko sa smeje, druhé plače a srdce krváca, lúčil sa dojatý Mintál