Je vnukom trénera Kozáka. Lesniak odohral v Liberci len 23 minút a v klube končí

Filip Lesniak je kmeňovým hráčom anglického Tottenhamu.
Filip Lesniak je kmeňovým hráčom anglického Tottenhamu. (Autor: twitter.com)
SITA|21. dec 2016 o 22:01

Z Liberca odchádza aj jeho krajan Igor Súkenník.

LIBEREC. Futbalisti Slovana Liberec obsadili až trináste miesto v jesennej časti najvyššej českej súťaže, v šestnástich zápasoch získali pätnásť bodov (bilancia: 3-6-7, skóre 11:17).

Na jar chcú v klube spod Ještěda zlepšiť postavenie v tabuľke a nemať starosti so záchranou medzi elitou. V kádri nastanú zmeny, ktoré sa dotknú aj slovenských hráčov spojených s Libercom.

Kozákov vnuk nastúpil len raz

Severočeský klub už neráta so službami stredopoliarov Igora Súkenníka a Filipa Lesniaka.

"Niektorí hráči od nás s určitosťou odídu, niektorí dostanú informáciu, že si môžu hľadať iný angažmán. A nemusí to byť ani z dôvodu, že by neodviedli dobrú prácu. Mužstvo musíme totiž poskladať ináč ako na jeseň. Stopercentné v tejto chvíli sú odchody Lesniaka a Súkenníka, ktorým sa končí hosťovanie," uviedol v obsiahlom rozhovore na klubovom webe športový riaditeľ FC Slovan Liberec Jan Nezmar.

Igor Súkenník (vľavo) ešte v drese Spartaka Trnava.
Igor Súkenník (vľavo) ešte v drese Spartaka Trnava. (Autor: TASR)

Dvadsaťsedemročný trnavský rodák Súkenník prišiel v auguste do Liberca z Hradca Králové na polročné hosťovanie, predtým účinkoval aj v ďalších českých kluboch Viktoria Žižkov a Fotbal Třinec i domovskom Spartaku Trnava.

Na jeseň odohral päť zápasov (dovedna 294 minút), neskóroval, dostal jednu žltú kartu.

Dvadsaťročný Filip Lesniak, ktorý je vnukom trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka, prišiel v júli do Liberca na polročné hosťovanie s opciou z anglického Tottenhamu Hotspur, kde pôsobil od roku 2012 v mládežníckych kategóriách či rezerve.

Rozhovor s Filipom Lesniakom po príchode do Liberca:

Na jeseň košický rodák a mládežnícky reprezentant Slovenska nastúpil za Liberec v jedinom ligovom stretnutí, odohral 23 minút.

Možný príchod Slováka

Brankár Martin Dúbravka, ktorý bol libereckou jednotkou medzi žrďami (odchytal v jesennej časti štrnásť zápasov a 7-krát si udržal čisté konto, pozn.), však bude mať s veľkou pravdepodobnosťou aj na jar spoluhráča z domoviny.

"Momentálne ešte neviem povedať, či sa k nám pripoja futbalisti, ktorí hosťujú v iných kluboch. Zvažujeme však, že sa k nám pridá niekoľko hráčov, konkrétne trebárs Michal Obročník. Uvidíme, čo bude a ako bude. Chce to ešte čas. Verím, že medzi sviatkami dostane každý z hráčov správu, ako to bude vyzerať 3. januára 2017, keď štartujeme zimnú prípravu," vyjadril sa na klubovom webe Jan Nezmar.

Michal Obročník (vpravo).
Michal Obročník (vpravo). (Autor: TASR)

Spomenutý 25-ročný rodák z Rimavskej Soboty Obročník hral dosiaľ medzi seniormi najskôr na Gemeri (2010 - 2012), potom v Zlatých Moravciach (2012 - 2013) a od roku 2014 bol práve v Liberci, odkiaľ putoval v júli 2016 na hosťovanie do FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Je vnukom trénera Kozáka. Lesniak odohral v Liberci len 23 minút a v klube končí