Halák a Rask sa budú stretávať menej. Tréner sa bojí, že budú mať covid naraz

Jaroslav Halák a Tukka Rask v tíme NHL Boston Bruins.
Jaroslav Halák a Tukka Rask v tíme NHL Boston Bruins. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. jan 2021 o 15:30

Brankári sú aj mimo ľadu dobrí priatelia.

BRATISLAVA. Odkedy pred dvoma rokmi prišiel slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák do Bostonu, našiel v Tuukkovi Raskovi dobrého priateľa na ľade aj mimo neho.

Napriek ich priateľstvu prišiel tréner Bruce Cassidy s myšlienkou, aby brankárov dostal čo najďalej od seba. Dôvodom sú opatrenia v boji s koronavírusom na prahu novej sezóny NHL.

Videorozbor robia dvakrát

Počas videokonferencie s novinármi Cassidy vysvetlil, že sa snaží v určitých situáciách oddeliť Raska a Haláka.

Ide o spoločné tímové stretnutia, ale aj jazdy autobusom. Cieľom je predísť možnému scenáru, že obaja zostanú s nákazou Covid-19 mimo hry a tréningov.

"Napríklad pri rozbore videí s hráčmi bude Tuukka v skupine s tromi alebo štyrmi obrancami a šiestimi útočníkmi. Potom príde na rad druhá skupina s Jarom. Ten istý míting teda musíme urobiť dvakrát.

Je to však jeden z najlepších spôsobov ako minimalizovať riziko, že prídeme o oboch brankárov," skonštatoval Cassidy pre web nesn.com.

"Samozrejme, to všetko sú len špekulácie, ale môže sa to stať. Pri pozitívnom teste bude dôležité aj dohľadávanie kontaktov. Posledná vec, ktorú chceme, by bol jeden brankár pozitívny na koronavírus a druhý tiež alebo v karanténe," doplnil tréner Bostonu.

Riziko nezmizne, len ho eliminujú

Cassidy si uvedomuje, že počas sezóny sa nebudú môcť vyhnúť situáciám, keď Rask a Halák sa ocitnú vedľa seba na vzdialenosť menšiu ako šesť stôp, čiže 2 metre. Chceli by však takéto momenty eliminovať na minimum.

"Zdravotné protokoly v boji proti Covid-19 nemožno brať na ľahkú váhu a Bruins urobia všetko, aby udržali svojich hráčov v tejto sezóne v zdraví a teda použiteľných na ľade," píše sa v stanovisku tímu, ktorý vlani vyhral základnú časť NHL, ale v play-off nestačil na neskoršieho šampióna Tampu Bay.

Boston už bez dlhoročného slovenského kapitána Zdena Cháru začne novú sezónu NHL štvrtkovým súbojom na ľade New Jersey. Štyridsaťtriročný veterán sa len nedávno upísal Washingtonu Capitals.

Boston odohrá prvé tri zápasy na ľade súpera a už teraz je isté, že Halák bude aspoň raz v bránke. Cassidy zrejme použije rovnakú taktiku ako v uplynulej sezóne, keď na dva zápasy s jednotkou Raskom pripadol jeden duel s Halákom.

V skrátenej základnej časti napokon 35-ročný Slovák odchytal 29 zápasov, zatiaľ čo o dva roky mladší Fín 41.

"Všetci sa už tešíme na štvrtkový úvod sezóny. Nemali sme prípravné zápasy, ale rovnaké je to pre všetky tímy. Verím sile nášho tímu, budem to brať zápas po zápase a pokúsime sa počas sezóny zlepšovať," komentoval Halák v rozhovore na facebooku Bruins.

"S Tuukkom je to od môjho príchodu do Bostonu výborné. Obaja máme rovnaký cieľ, chceme čo najviac pomáhať mužstvu a vzájomne sa rešpektujeme a chápeme. O nič iné nám nejde," zdôraznil Halák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák a Rask sa budú stretávať menej. Tréner sa bojí, že budú mať covid naraz