Možno bude lepšie, že prvé etapy na Tour nie sú po rovine, tvrdí Valach

Športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Ján Valach.
Športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Ján Valach. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|23. aug 2020 o 07:40

Tour štartuje 29. augusta.

Bol pri jeho víťazstvách na klasikách i troch tituloch majstra sveta. Športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe JÁN VALACH verí, že sa Petrovi Saganovi podarí na Tour de France po ôsmy raz vyhrať zelený dres a dobre sa ukáže aj na Giro d'Italia.

Sobotňajší slovenský šampionát v cestnej cyklistike bol pre vás výnimočný, keďže tento rok vám chýbal Peter Sagan. Aké to bolo?

Bolo to trochu iné. V minulosti sme ešte s Michaelom Kolářom štartovali vo štvorici, neskôr v trojici. Teraz len v dvojici bez Petra. Bolo to iné. Väčšinou sme sa zameriavali na Petra. Vedeli sme počas pretekov viac operovať.

Teraz sme s Erikom Baškom a Jurajom Saganom prešli viaceré varianty, vychádzali sme zo skúseností a vyšlo nám to. Juraj sa štvrtý raz stal majstrom Slovenska.

Pomôže tento úspech Jurajovi Saganovi trochu vystúpiť z tieňa úspešnejšieho brata?

Juraj od prvej sezóny medzi profesionálmi berie svoju rolu pri Petrovi a snaží sa mu pomáhať. Ale som rád, že sa mu teraz podarilo vyhrať. Aj on má svoje kvality a tieto dobré výsledky mu pomôžu.

Šampionát nebral na ľahkú váhu, postavil sa k tomu zodpovedne. Vedel, že bez silného brata to bude iné. Bol to aj pre neho krôčik dobrým smerom.

Už o pár dní štartuje Tour de France. Budete v zostave tímu Bora-Hansgrohe?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Možno bude lepšie, že prvé etapy na Tour nie sú po rovine, tvrdí Valach