Jamajský futbalista dopoval. Bolt: Ja som čistý

Usain Bolt (vľavo) a Asafa Powell
Usain Bolt (vľavo) a Asafa Powell (Autor: TASR/AP)
TASR|25. júl 2013 o 12:47

Jamajský dopingový škandál má po šprintéroch Asafovi Powellovi a Sherone Simpsonovej ďalšieho previnilca.

KINGSTON. Jamajský futbalový reprezentant, ktorého meno nie je zatiaľ známe, je ďalším športovcom stredoamerického karibského štátu s pozitívnym dopingovým testom.

Podľa informácii agentúry AP našli reprezentačnému futbalistovi zakázanú látku v tele po júnovom kvalifikačnom zápase MS 2014 proti Hondurasu.

"Člen jamajského tímu mal pozitívny laboratórny nález vo vzorke moču," oznámila Jamajská futbalová federácia. Nepovolená látka zatiaľ nebola presne identifikovaná.

Jamajka prehrala júnový zápas kvalifikácie majstrovstiev sveta na pôde Hondurasu 0:2 a je na poslednom mieste tabuľky štvrtej fázy kvalifikácie zóny Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti.

Bolt: Vráti nás to späť

Fenomenálny jamajský šprintér Usain Bolt tvrdí, že posledný dopingový škandál vráti tento šport o pár rokov späť. Zároveň všetkých uistil, že on určite nepodvádza.

Tyson Gay, Asafa Powell a Sherone Simpsonová sú tri svetoznáme mená spomedzi atlétov, ktorí mali pár týždňov pred štartom atletických majstrovstiev sveta v Moskve pozitívny test.

"Trochu nás to vráti späť," povedal Bolt na margo dopingových odhalení. "Dúfam, že mojimi výkonmi pomôžem ľuďom zabudnúť na to, čo sa v atletike stalo. Ja som čistý," citovala Jamajčana agentúra AP.

Držiteľ svetového rekordu v behu na 100 i 200 metrov prezradil, že s krajanom Powellom si od jeho pozitívneho nálezu na oxilofrón jedenkrát esemeskoval. "Zostaň silný," mal mu napísať Bolt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jamajský futbalista dopoval. Bolt: Ja som čistý