Spoločne ich vymenili. Vrána zažil najlepší zápas kariéry, prispel aj Pánik

Jakub Vrána.
Jakub Vrána. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet|23. apr 2021 o 10:06 (aktualizované 23. apr 2021 o 10:17)

Spolu dali päť gólov.

DETROIT. Veľká výhra Detroitu v NHL, o ktorú sa najvýraznejšie pričinili Slovák a Čech. Aj tak by sa dal opísať triumf Detroitu Red Wings nad Dallasom Stars 7:3.

Svoj premiérový gól za nový klub strelil Richard Pánik.

"Všetko sa to začalo tým, že Richard vybojoval puk na modrej čiare. Potom s ním predviedol lob na brankára a nasledoval ho. Možno trochu náhodný gól, ale podľa mňa aj tvrdá práca," skonštatoval tréner Detroitu Jeff Blashill na adresu Pánika.

Večer však patril najmä jeho spoluhráčovi Čechovi Jakubovi Vránovi, ktorý dal štyri góly. Stal sa prvou hviezdou zápasu.

Až päť zo siedmich gólov tak strelili práve Pánik a Vrána.

Ešte nikdy predtým v kariére český útočník štyri góly v priebehu jedného zápasu nestrelil. Aj hetrik strelil iba druhýkrát v kariére. Po prvý raz sa mu to podarilo ešte v roku 2019 ako hráčovi Washingtonu.

Aj Pánik bol donedávna hráčom Washingtonu. Spája ich tak viac ako len úspešný zápas a aktuálne pôsobenie v Detroite. Čech a Slovák boli súčasťou nedávnej veľkej výmeny medzi Detroitom a Wahingtonom.

Bývalí hráči Washingtonu putovali do Detroitu spoločne výmenou za Anthonyho Manthu. Pritom práve Mantha bol posledným hráčom Detroitu, ktorý strelil štyri góly za jeden zápas. Stalo sa tak v októbri 2019.

"Všetci sú tu skvelí od prvého dňa. Musíme sa naučiť nový systém a musíme si zvyknúť na nových spoluhráčov. Stále sa musím veľa učiť, ale teraz mi to skutočne sadlo," povedal český útočník pre nhl.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Spoločne ich vymenili. Vrána zažil najlepší zápas kariéry, prispel aj Pánik