13.05.2022 | Skupina A
13.05.2022 | Sk. A
2 - 4
(0:1, 2:2, 0:1)

Prekvapil aj Ramsayho. Šampionát môže byť pre neho prelomový bod v kariére

Jakub Minárik (vľavo) a Marek Valach (vpravo) na tréningu v reprezentácii.
Jakub Minárik (vľavo) a Marek Valach (vpravo) na tréningu v reprezentácii. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|13. máj 2022 o 08:00

Jakub Minárik môže hrať centra aj na krídle.

Nováčikom na majstrovstvách sveta 2022 vo Fínsku je aj dvadsaťjedenročný útočník JAKUB MINÁRIK. V príprave prekvapil aj trénera Ramsayho a vyslúžil si pozvánku na šampionát. V šiestich zápasoch si pripísal prvý reprezentačný gól a tri asistencie. 

Rodáka z Topoľčian priviedli k hokeju rodičia. Bratranci sú takisto hokejisti a chcel sa im vyrovnať. „Otec kedysi tiež hrával hokej. Celá rodina je športovo založená,“ prezradil v pre Sportnet mladý hokejista. 

Nominácia na šampionát ho prekvapila. Na sever Európy sa tešil o to viac, že spoločnosť mu bude robiť dlhoročný kamarát z Nitry Andrej Kollár.  

Prvýkrát ste dostali pozvánku do seniorskej reprezentácie a hneď je z toho účasť na šampionáte. Zaskočilo Vás to?

Na začiatku ma prekvapil Oto Haščák, ktorý mi nečakane zavolal. Príprava bola rozdelená do troch blokov na tri týždne. Vždy niekto odišiel. Nečakal som, že zostanem po celý čas a nakoniec sa dostanem aj na majstrovstvá sveta. 

V neskoršej fáze prichádzalo viac hráčov. Myslel som si, že moja šanca sa zmenšuje. Dopadlo to však výborne. Som rád za možnosť hrať na záverečnom turnaji. V zostave je viac útočníkov a výber trénera budem akceptovať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Prekvapil aj Ramsayho. Šampionát môže byť pre neho prelomový bod v kariére