IIHF vzala namiesto Országa Konca: Som v očakávaní

TASR|30. apr 2010 o 15:59

Dvaja hlavní a jeden čiarový rozhodca budú reprezentovať Slovensko na hokejových MS v Nemecku.

Bratislava. Medzi nominovanou šestnástkou hlavných arbitrov figurujú Vladimír Baluška a Daniel Konc, na čiarach sa predstaví Miroslav Valach.

Šéf komisie rozhodcov SZĽH Dalibor Beniač pre TASR uviedol, že Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) pre tento rok zvolila v porovnaní s vlaňajškom odlišný model nasadzovania rozhodcov v súvislosti so ZOH vo Vancouveri. Na jeho základe nepocestujú na MS tí arbitri, ktorí rozhodovali na olympijskom turnaji, vrátane Petra Országa. Cesta na šampionát sa tak otvorila Danielovi Koncovi, ktorý v Nemecku zažije v tejto kategórii premiéru. Ako Beniač vysvetlil, IIHF vyberala rozhodcov podľa renkingov, poskytnutých jednotlivými krajinami a na základe výkonnosti na medzinárodných turnajoch. Podľa Beniača mohli v prospech nominácie Konca zavážiť jeho výkony na minuloročných MS 18 v USA.

Samotného Konca, ktorý mimo ľadu pôsobí ako obchodník v súkromnej spoločnosti, nominácia potešila a pre TASR skonštatoval, že pred šampionátom má dobré pocity: "Určite to bude niečo nové, som plný očakávania. Nadobudnuté skúsenosti sa vynasnažím ďalej využiť v našej súťaži. Očakávam kultivované prostredie a športový prístup bez tlakov zo strany fanúšikov. Dúfam, že si šampionát užijeme a zanecháme dobrý dojem."

Vladimír Baluška odcestuje na májový šampionát vyzbrojený skúsenosťami z minuloročných MS vo Švajčiarsku, ktoré boli zároveň jeho prvým vystúpením v pruhovanom drese na seniorských majstrovstvách sveta. "Je to vrchol sezóny. Verím, že nadviažem na výkony z predchádzajúceho šampionátu a že s kolegom nesklameme dôveru a budeme podávať čo najzodpovednejšie výkony," povedal pre TASR Baluška, podľa ktorého má slovenská extraliga v porovnaní s hokejom na medzinárodnej úrovni stále svoju kvalitu: "Hokej na MS je rýchlejší, s väčším fyzickým nasadením hráčov, ale aj u nás boli počas play off dobré zápasy, ktoré spĺňali vysoké kritériá."

Nominácia rozhodcov na MS 2010 v Nemecku:

hlavní - Vladimír Baluška, Daniel Konc (obaja SR), Ole Stian Hansen (Nór.), Rafael Kadyrov, Konstantin Olenin (obaja Rus.), Tom Laaksonen, Jari Levonen (obaja Fín.), Rick Looker, Thomas Sterns (USA), Milan Minář, Vladimír Šindler (obaja ČR), Marc Muylaert, Chris Savage (obaja Kan.), Sören Persson, Patrik Sjöberg (obaja Švéd.), Daniel Piechaczek (Nem.)

čiaroví - Roger Arm, Tobias Wehrli (obaja Švajč.), Daniel Bechard (Kan.), Eric Bouguin (Fr.), David Brown (USA), Ivan Dedioulia (Bielorus.), Ansis Eglitis (Lot.), Thomas Gemeinhardt, Andreas Kowert (Nem.), Konstantin Gordenko (Rus.), František Kalivoda (ČR), Christian Kaspar (Rak.), Peter Sabelström (Švéd.), Anton Semjonov (Est.), Jussi Terho (Fín.), Miroslav Valach (SR).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»IIHF vzala namiesto Országa Konca: Som v očakávaní