Idem iba ´pozabíjať´, žartuje Buchinger pred dnešným duelom

Vladimír Bilohuščin|10. mar 2018 o 01:00

Šampión má pred duelom v M-1 dobrú náladu.

Ivan Buchinger už dnes nastúpi na dôležitý duel v organizácii M-1 Global, kde iba donedávna držal opasok šampióna pérovej váhy. Teraz ho ale čaká duel, ktorý mu môže zaistiť návrat na piedestál.

„Som pripravený ako vždy,“ hovorí Buchinger. „Všetko, je v poriadku, dúfam, že to vydrží aj do zápasu.“

Aj keď je Buchinger zvyknutý zápasiť v pérovej váhe, tentokrát to bude v súboji s Ukrajincom Krasnikovom trocha inak, súboj sa totiž udeje v catchweight, teda dohodnutej váhe do 68 kilogramov.

Na zápas sa Ivan pripravoval tradične, a aj keď je jeho doména zem, zameriaval sa aj na kondíciu a postoj. Na súpera je tak maximálne pripravený. „Svojho protivníka som si neštudoval, takmer nič o ňom neviem, idem len ´pozabíjať´,“ vtipne komentuje rodák z Gabčíkova, ktorému nevedno prečo uvádza M-1 nemeckú národnosť.

Po tomto súboji by sa Ivan mohol opäť dostať do titulového súboja, isté to ale nie je. „Je to môj predposledný zápas pod zmluvou s M-1, a tak by bolo dobré, aby bol ten posledný o titul.“

Oko domáceho fanúšika sa okrem vystúpenia v M-1 zameriava aj na Prahu, kde sa Buchinger pod hlavičkou XFN postaví vyzývateľovi Jaroslavovi Pokornému, ktorý patrí medzi najlepšie pérové váhy v Európe. „S XFN som zatiaľ dohodnutý na jeden zápas, ale dúfam, že sa dohodneme natrvalo. Uvidíme, čo prinesie čas.“

Z Buchingerových slov tak vyplýva, že si šampióna v budúcnosti na domácej scéne zrejme užijeme ešte viac.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Idem iba ´pozabíjať´, žartuje Buchinger pred dnešným duelom