Ibrahimovič je nespokojný s talianskymi štadiónmi

SITA|22. mar 2009 o 14:06

Švédsky útočník talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno Zlatan Ibrahimovič nie je spokojný s úrovňou štadiónov v Serie A.

MILÁNO. Útočný klenot úradujúceho talianskeho majstra by doprial Taliansku, aby získalo právo zorganizovať majstrovstvá sveta alebo Európy - v tom prípade by totiž krajina z Apeninského polostrova musela zvýšiť kvalitu svojich futbalových stánkov.

"Podľa môjho názoru sú v Taliansku iba tri alebo štyri naozaj dobré a pekné štadióny. V Anglicku alebo Španielsku je to úplne inak. Taliansko by malo získať možnosť usporiadať svetový alebo európsky šampionát, aby vynovilo svoje štadióny," uviedol 27-ročný rodák z mesta Malmö. Švédsky reprezentant vymenoval svoje obľúbené stánky v Taliansku: "Naozaj milujem Olympijský štadión v Ríme, pretože je tam veľké ihrisko a obecenstvo je tiež perfektné. Na San Sire zbožňujem atmosféru, ktorá je výnimočná a špeciálna," dodal napokon Ibrahimovič.

Taliansko bolo jedným z kandidátov na usporiadanie podujatia Euro 2012, napokon však dostala prednosť spoločná kandidatúra Ukrajiny a Poľska. Prezident Talianskej futbalovej federácie Giancarlo Abete však už skôr naznačil, že jeho krajina sa zaujíma o európsky šampionát v roku 2016.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Ibrahimovič je nespokojný s talianskymi štadiónmi