Husárovej trinásta účasť, dvanástou partnerkou Bammerová

SITA|25. máj 2009 o 11:05

Slovenská tenistka Janette Husárová vlani hrala vo štvorhre na parížskom grandslamovom turnaji Roland Garros po boku Ivety Benešovej, tentoraz bude Češka na opačnej strane siete.

PARÍŽ. Deblová špecialistka Husárová a Rakúšanka Sybille Bammerová, takisto ako Slovenkina partnerka spred tucta mesiacov ľaváčka, si totiž v 1. kole zmerajú sily s dvojicou Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová.

"Dúfam, že to bude mať víťazný koniec pre nás, ale na grandslamoch to bývajú od úvodu boje. So Sybille sme sa dohodli už dávnejšie. Ona hráva štvorhry prakticky iba na grandslamových podujatiach. V debli je až 901. v renkingu, ale môže tu použiť svoje singlové hodnotenie. Zohrávať sa príliš nestihneme - asi pôjdeme priamo na to,“ povedala pre agentúru SITA čoskoro 35-ročná (nar. 4. júna 1974 v Bratislave) Husárová a dodala: "Do mixu sa asi nedostanem. V ňom totiž neplatí môj chránený renking s hodnotou 28. Normálne som teraz na 85. pozícii a vlani bol ´cut´ už okolo 50 - 60. Skúsim sa síce s niekým nahlásiť, ale veľmi pochybujem, že to napokon vyjde.“

Niekdajšia trojka párového poradia Husárová debutovala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska už v roku 1995, vtedy okrem štvorhry aj v kvalifikácii dvojhry. Singlové účinkovanie však najmä pod vplyvom vleklých problémov s kolenami medzičasom v podstate úplne vypustila zo svojho repertoára. V debli žien na RG celkovo má za sebou 12 účastí po boku 11 rôznych partneriek z 9 krajín. Dvakrát hrala iba so Španielkou Conchitou Martinezovou.

Miestnym maximom držiteľky 24 deblových trofejí z hlavného profesionálneho okruhu Husárovej zostávajú štvrťfinálové účinkovania v rokoch 2003, 2004 a predvlani. Naposledy s Benešovou viedli nad juhoafricko-americkým "náhradným“ párom Natalie Grandinová, Raquel Kopsová-Jonesová jasne 5:1 v treťom sete a mali mečbal na príjme v siedmej hre, ale napokon prehrali za 128 minút 6:1, 5:7, 5:7.

Mamička sedemročnej Tiny Bammerová (29. vo dvojhre) sa na úrovni "veľkej štvorky“ neradovala z deblového úspechu od RG 2006. Odvtedy ťahá sériu 10 prehier.

Deblová majsterka sveta WTA Tour zo sezóny 2002 (s Ruskou Jelenou Dementievovou) Husárová si od newyorských US Open 2008 dopriala takmer osem mesiacov na regeneráciu fyzických i psychických síl. Do diania sa vrátila začiatkom apríla v španielskej Marbelle. Zatiaľ nazbierala na štyroch turnajoch len dve víťazstvá. "Dôležité je, že ma poslúcha zdravie. Som v poriadku a rada, že môžem hrať. Myslím si, že už som sa naplno vrátila do zápasového rytmu a postup do madridského štvrťfinále naznačil, že forma mi stúpa,“ uviedla J. Husárová, ktorá sa vo Wimbledone predstaví s krajankou Dominikou Cibulkovou a predtým možno zamieri na prípravné podujatie na tráve v Eastbourne.

Prehľad turnajových triumfov Janette Husárovej na okruhu WTA vo štvorhre (24):

2008: Budapešť (s Francúzkou Alizé Cornetovou)

2007: Luxemburg (s Češkou Ivetou Benešovou), Auckland (s Argentínčankou Paolou Suárezovou)

2006: Budapešť (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou), Palermo (s Krajicekovou)

2005: Tokio (s Ruskou Jelenou Lichovcevovou)

2004: Linz (s Lichovcevovou), Estoril (so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou), Dubaj (so Španielkou Conchitou Martinezovou)

2002: MS WTA Tour v Los Angeles (s Ruskou Jelenou Dementievovou), Luxemburg (s Belgičankou Kim Clijstersovou), Moskva (s Dementievovou), San Diego (s Dementievovou), Berlín (s Dementievovou), Dauha (so Španielkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou)

2001: Palermo (s Taliankou Tathianou Garbinovou), Budapešť (s Garbinovou), Bogota (s Garbinovou), Gold Coast (s Taliankou Giuliou Casoniovou)

2000: Varšava (s Garbinovou)

1998: Bogota (so Suárezovou)

1997: Auckland (s Belgičankou Dominique van Roostovou)

1996: Palermo (s Rakúšankou Barbarou Schettovou), Maria Lankowitz (s Ukrajinkou Natašou Medvedevovou)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárovej trinásta účasť, dvanástou partnerkou Bammerová