Husárová v osemfinále štvorhry

SITA|20. jan 2008 o 04:47

MELBOURNE 20. januára (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová postúpila do osemfinále štvorhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch ...

MELBOURNE 20. januára (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová postúpila do osemfinále štvorhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Spolu s Taliankou Flaviou Pennettovou ako trinásty nasadený pár zdolali v 2. kole čínsku dvojicu Čun-mei Ji, Šeng-nan Sun hladko 6:0, 6:3. Husárová s Pennettovou postúpili suverénne, keď málo skúseným Ázijčankám dovolili uhrať prvý gem až za stavu 6:0 a 3:0. Súperkami slovensko-talianskeho páru v boji o postup do štvrťfinále budú turnajové trojky z Taiwanu Jung-jan Čan a Čia-jung Čuang.

Tridsaťtriročná Husárová, ktorá je v poslednom čase už takmer výlučne iba deblistkou, figuruje na 25. mieste v párovom renkingu WTA Tour. Na Australian Open sa zúčastňuje jubilejný desiatykrát vo štvorhre. Vlani sa po boku Srbky Jeleny Jankovičovej lúčila už v úvodnom kole, jej miestnym maximom je štvrťfinále z roku 2004.


Štvorhra žien - 2. kolo:

Janette Husárová, Flavia Pennettová (13-SR/Tal.) - Čun-mei Ji, Šeng-nan Sun (Čína) 6:0, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová v osemfinále štvorhry