Husárová v miešanej štvorhre do štvrťfinále

SITA|1. jún 2008 o 21:39

PARÍŽ 1. júna (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová spolu s Brazílčanom André Sá zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 2. kola (osemfinále) miešanej štvorhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny, ...

PARÍŽ 1. júna (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová spolu s Brazílčanom André Sá zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 2. kola (osemfinále) miešanej štvorhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny, Roland Garros v Paríži (dotácia 15 575 960 eur, antuka), nad americko-zimbabwianskym párom Bethanie Matteková, Kevin Ullyett 1:6, 6:3, 10:6 (zápasový tajbrejk). Husárová so Sá po ľahko prehratom úvodnom dejstve zabrali v druhom sete a o osude stretnutia rozhodli vo svoj prospech v zápasovom tajbrejku. Vo štvrťfinále nastúpi slovensko-brazílska dvojica proti druhému nasadenému českému páru Květa Peschkeová, Pavel Vízner.

Čoskoro 34-ročná Bratislavčanka (nar. 4. júna 1974), ktorá by rada oslávila narodeniny ešte ako aktérka pri Seine, debutovala v areáli na okraji Boulonského lesíka už v roku 1995, vtedy okrem štvorhry aj v kvalifikácii dvojhry. V mixe sa Husárová prezentuje v Paríži po ôsmy raz, vystriedala 7 rôznych partnerov, z nich až 6 Čechov. Vlani paradoxne s Pavlom Víznerom nestačili v osemfinále na neskorších šampiónov - Izraelčana Andyho Rama a domácu Nathalie Dechyovú. V roku 2001 sa Husárová po boku Petra Pálu, v súčasnosti fedcupového kapitána tímu ČR, prebojovala do semifinále.


Výsledok - miešaná štvorhra - 2. kolo (osemfinále):

Janette Husárová, André Sá (SR/Braz.) - Bethanie Matteková, Kevin Ullyett (USA/Zimb.) 1:6, 6:3, 10:6 (zápasový tajbrejk)


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová v miešanej štvorhre do štvrťfinále