Husárová suverénne do 2. kola štvorhry

SITA|17. jan 2008 o 02:37

MELBOURNE 17. januára (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Talianka Flavia Pennettová postúpili do 2. kola štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (celková ...

MELBOURNE 17. januára (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Talianka Flavia Pennettová postúpili do 2. kola štvorhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Trinástky žrebu zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí 1. kola nad nenasadeným americkým párom Jill Craybasová, Lilia Osterlohová presvedčivo 6:4, 6:2, hoci nezvládli úvod tohto súboja a po šiestom geme prvého setu mali manko brejku.

Tridsaťtriročná Bratislavčanka Husárová a pondelňajšia premožiteľka Dominiky Cibulkovej v 1. kole dvojhry Pennettová si v boji o prienik do osemfinále zmerajú sily s nenasadenými Číňankami Čun-mei Ji, Šeng-nan Sun. Už teraz majú istotu zárobku 17 035 AUD.

Deblová majsterka sveta WTA Tour 2002 a držiteľka 23 titulov vo štvorhre Husárová a 25-ročná rodáčka z Brindisi Pennettová spojili svoje sily po prvý raz. Premiéru mali absolvovať už v auguste 2006 v Toronte, ale napokon sa nekonala pre partnerkin zápal v ľavom zápästí.

Husárová figuruje na 25. mieste v párovom renkingu. Vzťahom so Španielom Carlosom Moyom mimo kurtov zviditeľnená Pennettová je na 38. priečke. Pre Slovenku ide o jubilejné 10. deblové vystúpenie na Grandslame Ázie a Pacifiku. Vlani sa po boku Srbky Jeleny Jankovičovej lúčila už v úvodnom kole a jej miestnym maximom je štvrťfinále zo sezóny 2004, keď kooperovala s Ruskou Dinarou Safinovou. Debutovala už v sezóne 1994, vtedy s krajankou Karinou Habšudovou - prehrali v 1. kole.

Husárová sa pre vleklé problémy s kolenami špecializuje v ostatných sezónach na štvorhru. V mixe na AO 2008 nastúpi po boku Poliaka Mariusza Fyrstenberga.


Štvorhra žien - 1. kolo:

Janette Husárová, Flavia Pennettová (13-SR/Tal.) - Jill Craybasová, Lilia Osterlohová (USA) 6:4, 6:2


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová suverénne do 2. kola štvorhry