Husárová sa možno vráti na dvorce v marci v Indian Wells

SITA|4. feb 2009 o 16:14

Slovenská tenistka Janette Husárová sa možno vráti na dvorce na marcových turnajoch WTA Tour v kalifornskom Indian Wells a potom v Miami na Floride.

BRATISLAVA. "Zatiaľ pracujem iba na kondícii, aj to len zľahka. Vôbec sa nedá povedať, že by to bolo s plnou záťažou. V posilňovni sa len tak hrám. Raketu som síce párkrát držala v ruke, ale s tenisovým tréningom plánujem začať až približne o dva - tri týždne. Idem na to pomaly," povedala pre agentúru SITA špecialistka na štvorhru J. Husárová, ktorá sa naposledy objavila v dianí koncom augusta na newyorských grandslamových US Open.

"Priebežne si pod dohľadom doktora Romana Fana dávam dokopy moje chronicky problémové kolená. Obišlo sa to bez chirurgického zákroku. Oddych mi prispel mentálne i fyzicky," skonštatovala 34-ročná deblová majsterka sveta WTA Tour zo sezóny 2002 Husárová (vtedy triumfovala po boku Rusky Jeleny Dementievovej), ktorú nemusí znepokojovať pokles v párovom rebríčku na terajšie 55. miesto (v apríli 2003 sa nachádzala na tretej pozícii): "Požiadala som WTA o takzvaný chránený renking a podľa neho mi vo štvorhre patrí 28. priečka. Keby bol do roka od nástupu problém, tak to využijem."

Držiteľka 24 titulov vo štvorhre z hlavného profesionálneho okruhu Husárová ešte nie je dohodnutá so žiadnou konkrétnou partnerkou: "Zatiaľ neviem, či tú marcovú Ameriku napokon stihnem, takže by to nemalo zmysel. Ak nie, smerovala by som k aprílovým antukovým turnajom v Španielsku - Marbelle a Barcelone." Práve v Barcelone sa spoludržiteľka Pohára federácie 2002 v minulosti zvykla pripravovať. "Nevylučujem, že by som išla trénovať do zahraničia krátko pred návratom. Rozhodnem sa podľa klimatických podmienok panujúcich na Slovensku, keď to bude aktuálne."

Husárová naposledy nefigurovala v kádri SR v spomenutom Fed Cupe v júli 2005 v Thajsku. Teraz je s tímom pripravujúcim sa na víkendové bratislavský zápas s Belgičankami v 1. kole II. svetovej skupiny PF aspoň v kontakte: "Bola som chorá, takže som radšej nechcela behať naokolo, ale dnes idem na kontrolu a plánujem sa podvečer zastaviť na tréningu."

Prehľad turnajových triumfov Janette Husárovej na okruhu WTA vo štvorhre (24):

2008: Budapešť (s Francúzkou Alizé Cornetovou)

2007: Luxemburg (s Češkou Ivetou Benešovou), Auckland (s Argentínčankou Paolou Suárezovou)

2006: Budapešť (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou), Palermo (s Krajicekovou)

2005: Tokio (s Ruskou Jelenou Lichovcevovou)

2004: Linz (s Lichovcevovou), Estoril (so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou), Dubaj (so Španielkou Conchitou Martinezovou)

2002: MS WTA Tour v Los Angeles (s Ruskou Jelenou Dementievovou), Luxemburg (s Belgičankou Kim Clijstersovou), Moskva (s Dementievovou), San Diego (s Dementievovou), Berlín (s Dementievovou), Doha (so Španielkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou)

2001: Palermo (s Taliankou Tathianou Garbinovou), Budapešť (s Garbinovou), Bogota (s Garbinovou), Gold Coast (s Taliankou Giuliou Casoniovou)

2000: Varšava (s Garbinovou)

1998: Bogota (so Suárezovou)

1997: Auckland (s Belgičankou Dominique van Roostovou)

1996: Palermo (s Rakúšankou Barbarou Schettovou), Maria Lankowitz (s Ukrajinkou Natašou Medvedevovou)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová sa možno vráti na dvorce v marci v Indian Wells