Husárová do 2. kola štvorhry žien

SITA|29. aug 2008 o 00:11

NEW YORK 29. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Číňanka Šuai Peng zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí v 1. kole štvorhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji roka US Open ...

NEW YORK 29. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Číňanka Šuai Peng zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí v 1. kole štvorhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku (dotácia 20,657 mil. USD, tvrdý povrch DecoTurf II) nad nenasadenou švédsko-tuniskou dvojicou Sofia Arvidssonová, Selima Sfarová 6:4, 6:1, keď v úvodnom sete unikli z 3:3 na 5:3 a v druhej časti povolili súperkám iba zisk tretieho gemu.

Jedenástky "pavúka" si v 2. kole zmerajú sily s nenasadeným lotyšsko-bulharským párom Liga Dekmeijereová, Cvetana Pironkovová. Tridsaťštyriročná majsterka sveta WTA Tour 2002 vo štvorhre Husárová (teraz 28. v príslušnom svetovom rebríčku), ktorá so Šuai Peng (25.) kooperuje po prvý raz, je držiteľkou 24 titulov z hlavného okruhu a na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA hrá vo štvorhre už trinástykrát. Zatiaľ je jej miestnym maximom v newyorskom Flushing Meadows finálová účasť zo sezóny 2002 po boku Rusky Jeleny Dementievovej. Debut si odkrútila už v roku 1993, a to s Rumunkou Ruxandrou Dragomirovou. Vlani sa spolu so Švajčiarkou Patty Schnyderovou lúčili v 2. kole, keď podľahli neskorším šampiónkam, Francúzke Nathalie Dechyovej a Ruske Dinare Safinovej.


Štvorhra žien - 1. kolo:

Janette Husárová, Šuai Peng (11-SR/Čína) - Sofia Arvidssonová, Selima Sfarová (Švéd./Tun.) 6:4, 6:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová do 2. kola štvorhry žien