Husárová do 2. kola štvorhry

SITA|28. jún 2007 o 13:44

LONDÝN 28. júna (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Američanka Meghann Shaughnessyová postúpili do 2. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny, 121. ročníku majstrovstiev Anglicka ...

LONDÝN 28. júna (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Američanka Meghann Shaughnessyová postúpili do 2. kola štvorhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny, 121. ročníku majstrovstiev Anglicka na trávnatých dvorcoch v londýnskom Wimbledone (celková dotácia 11 282 710 libier). Siedme nasadené zdolali vo štvrtkovom stretnutí 1. kola na dvorci č. 10 domáce držiteľky voľnej karty Karen Patersonovú a Melanie Southovú hladko 6:1, 7:5.

Od 4. júna 33-ročná Bratislavčanka Husárová a 28-ročná rodáčka z Richmondu Shaughnessyová teda potvrdili rebríčkové postavenie a splnili úlohu favoritiek. Držiteľka 22 deblových trofejí na profi-okruhu Husárová totiž figuruje na 25. priečke vo svetovom rebríčku štvorhry a jej partnerka, ktorú v 1. kole dvojhry zdolala Slovenka Jarmila Gajdošová, je na 18. mieste. Britkám patrí 261. resp. 188. pozícia v renkingu štvorhry. Víťazky si medzi najlepšími 32 pármi zmerajú sily s postupujúcimi z duelu Jarmila Gajdošová, Akiko Morigamiová (SR/Jap.) - Emmanuelle Gagliardiová, Francesca Schiavoneová (Švajč./Tal.).

Členka tímu úspešného v Pohári federácie 2002 a šampiónka z deblovej časti MS WTA Tour 2002 (po boku Rusky Jeleny Dementievovej) Husárová štartuje vo wimbledonskej štvorhre žien jubilejný desiatykrát, a to s ôsmou partnerkou. Najďalej sa dostala do štvrťfinále v roku 2003 spolu so Španielkou Conchitou Martinezovou. So Shaughnessyovou, ktorá má na konte 15 trofejí vo štvorhre, hrá od marcového podujatia v kalifornskom Indian Wells. V areáli All England Lawn Tennis and Croquet Clubu bude účinkovať aj v miešanej štvorhre spolu s Čechom Davidom Škochom.


Štvorhra žien - 1. kolo:

Janette Husárová, Meghann Shaughnessyová (7-SR/USA) - Karen Patersonová, Melanie Southová (V. Brit.) 6:1, 7:5


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Husárová do 2. kola štvorhry