Hubočan prestupuje z Petrohradu do Dinamo Moskva

Hubočan sa takto zranil na jar v osemfinále Ligy majstrov proti Dortmundu.
Hubočan sa takto zranil na jar v osemfinále Ligy majstrov proti Dortmundu. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. aug 2014 o 14:57

V novom pôsobisku si Hubočan zahrá v Európskej lige, Zenit hrá Ligu majstrov.

MOSKVA. Slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan mení klub v ruskej najvyššej súťaži, zo Zenitu Petrohrad sa sťahuje do Dinama Moskva.

Stredný či ľavý obranca Hubočan pôsobil pri Neve od februára 2008. V drese Zenitu odohral 174 oficiálnych stretnutí, s petrohradským mužstvom sa stal ruským šampiónom, víťazom národnej pohárovej súťaže, ruského aj európskeho Superpohára.

Dvadsaťosemročného slovenského beka predstaví Dinamo Moskva ako novú defenzívnu posilu v sobotu v Novogorsku.

V novom pôsobisku si Hubočan zahrá v Európskej lige, Dinamo sa v skupinovej fáze predstaví proti holandskému Eindhovenu, gréckemu Panathinaikosu Atény a portugalskému tímu Estoril Praia

"Udialo sa to veľmi rýchlo, všetko sme, našťastie, zvládli. V Zenite som, žiaľ v ostatnom čase nedostával príležitosť. Prestup do Dinama je pre mňa výzva, aby som mohol v mojej kariére rásť. Bol som tam dlho a strávil som v Petrohrade krásne chvíle," povedal po podpise zmluvy Hubočan.

"Suma za transfer je 4,5 milióna eur. Tomáš sa upísal Dinamu na tri roky. Už zajtra odlieta s mužstvom na zápas do Krasnodaru. V Zenite si Tomáš svojimi spoľahlivými výkonmi vybudoval výborné meno a teraz prišla ponuka z Dinama Moskva. Bola to obojstranne vynikajúca ponuka takže si myslím, že budú všetky strany spokojné," povedal agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá prestup sprostredkovala.

Dvadsaťosemročný slovenský reprezentačný obranca odohral v Petrohrade 174 zápasov. Strelil v nich jeden gól. S Zenitom vyhral dvakrát ruskú ligu, raz národný pohár aj ruský Superpohár. Tešil sa aj z výhry v európskom Superpohári. Do Ruska odišiel z MŠK Žilina, s ktorou získal dva majstrovské tituly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hubočan prestupuje z Petrohradu do Dinamo Moskva