Hossovi neuznal rozhodca gól pre ofsajd. Je to frustrujúce, vraví

Marián Hossa (vpravo) sa v zápase Chicaga Blackhawks proti New Yorku Rangers pokúša odstaviť od puku Dereka Stepana.
Marián Hossa (vpravo) sa v zápase Chicaga Blackhawks proti New Yorku Rangers pokúša odstaviť od puku Dereka Stepana. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. dec 2016 o 06:00

V noci sa v NHL predstavilo dokopy šesť slovenských hokejistov. Nebodoval ani jeden.

BRATISLAVA. O to, aby sa presadil v NHL a vybojoval si zmluvu v prvom tíme, bojuje už roky. Vlani odohral svojich prvých päť zápasov v prestížnej profilige.

V tejto sezóne čakal Marek Hrivík na príležitosť až do začiatku decembra. Vtedy ho New York Rangers povolal z farmy.

„Musím hrať veľmi dobre a niečím zaujať. Je to moja šanca a treba ju využiť,“ vravel dvadsaťpäťročný útočník.

V noci z piatka na sobotu nastúpil tretíkrát v ročníku. V prestížnom dueli na ľade Chicaga Blackhawks čelil svojím krajanom Mariánovi Hossovi a Richardovi Pánikovi.

A napokon mal väčší dôvod na radosť. Rangers triumfovali v zápase, v ktorom žiarili obaja brankári, 1:0 po predĺžení. V 61. minúte rozhodol Nick Holden.

Ani jeden zo Slovákov nebodoval.

Marián Hossa sa síce v tretej tretine presadil po strele spomedzi kruhov, ale rozhodcovia po videokonzultácii jeho gól napokon pre ofsajd neuznali.

Hossov gól je možné pozrieť si v čase 2:28 min.

Jeho overenie si na základe tzv. coach's challenge vyžiadal kouč newyorského tímu Alan Vigneault. Slovenský krídelník doplatil na nové pravidlo, ktoré umožňuje trénerom raz za zápas prehodnodiť diskutabilnú situáciu.

Veľa gólov bude neuznaných

"Bolo to kruté. Ani som si nevšimol, že to bolo tak blízko ofsajdu. No s dnešnou technológiou a novým pravidlom je to hra o centimetre," povedal Hossa.

"Vytvorili toto pravidlo a my sa s tým musíme vyrovnať. Je to však frustrujúce. Liga chce zvýšiť počet gólov, no pre toto pravidlo bude veľa gólov neuznaných."

Slovák si preto na pätnásty presný zásah sezóny musí ešte počkať.

Hosťujúci brankár Antti Raanta kryl všetkých dvadsaťšesť striel domácich, Scott Darling inkasoval jediný gól stretnutia z tridsiatich siedmich pokusov súpera.

Sekera zblokoval osem striel

Mimoriadne vyťaženie zažil obranca Andrej Sekera. Na štadióne Minnesoty odohral takmer tridsať minút. Nebodoval, ale zblokoval až osem striel protivníkov.

Oilers však napokon ťahali za kratší koniec. V šiestej sérii samostatných nájazdov rozhodol o triumfe Wild (3:2 sn) skúsený útočník Eric Staal.

Skvelú bilanciu vo vzájomných súbojoch s Edmontonom potvrdil brankár Minnesoty Devan Dubnyk. Vychytal ôsmy triumf a upravil bilanciu na 8-1-1.

Jeden z výborných zákrokov predviedol Dubnyk pri šanci Connora McDavida.

Bodovo sa nepresadilo ani duo útočníkov z Detroitu - Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Red Wings navyše na domácom klzisku nestačili na Columbus a podľahli mu 1:4.

Columbus vyhral piaty raz za sebou

Blue Jackets potvrdili skvelú formu. Vyhrali piaty zápas za sebou, z posledných trinástich stretnutí majú veľmi kvalitnú bilanciu 10-1-2.

Parádne výkony navyše podáva brankár Sergej Bobrovskij. Rus v ostatných jedenástich dueloch inkasoval dokopy len dvadsať gólov (bilancia 9-1-1).

K triumfu Columbusu prispel svojim prvým gólom v NHL Čech Lukáš Sedlák.

NHL - piatok:

New Jersey - St. Louis 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 27. Parenteau (T. Hall, Henrique) - 2. Fabbri (Brad Hunt, Tarasenko), 26. R. Reaves (Pietrangelo, Brodziak), 30. J. Schwartz (Steen, Tarasenko), 52. Fabbri (Tarasenko, Lehterä). Strely: 21-32. Brankári: K. Kinkaid - Jake Allen.

Detroit - Columbus 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 25. Larkin (Vanek, F. Nielsen - 4. C. Atkinson, 29. Dubinsky (C. Atkinson, D. Savard), 34. Lukáš Sedlák (Gagner, Nutivaara), 60. Gagner (Lukáš Sedlák, Seth Jones). Strely: 33-25. Brankári: P. Mrázek, J. Howard - Bobrovskij.

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:15 min, vyslal tri strely na bránu. Nepresadil sa, do osobných štatistík zaznamenal iba dva mínusové body a tri hity/

/Tomáš Jurčo (Detroit) odohral 7:49 min, za krátky čas na ľade raz strelecky ohrozil súperovho brankára, pripísal si tiež jeden hit/

Buffalo - Washington 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 53. Okposo (Ristolainen, R. O'Reilly) - 27. Oshie (Beagle, N. Bäckström), 33. J. Vrána (J. Kuznecov, Orlov), 55. J. Carlson (N. Bäckström, Marcus Johansson), 59. Marcus Johansson (Oshie, Orlov). Strely: 28-29. Brankári: Lehner - Grubauer.

Minnesota - Edmonton 3:2 sn (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 25. Dumba (Niederreiter, Pominville), 42. Zucker (Mikael Granlund), rozhod. sam. nájazd premenil Eric Staal - 20. Draisaitl (B. Pouliot, T. Pitlick), 56. Nugent-Hopkins (Klefbom, Eberle). Strely: 36-27. Brankári: Dubnyk - C. Talbot.

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 29:04 min, jedenkrát ohrozil brankára súpera. Nebodoval, ale až osemkrát zblokoval strely hráčov Minnesoty/

Eric Staal (vpravo) premieňa rozhodujúci samostatný nájazd.
Eric Staal (vpravo) premieňa rozhodujúci samostatný nájazd. (Autor: TASR/AP)

Chicago - NY Rangers 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Gól: 61. Holden (Stepan, McDonagh). Strely: 26-37. Brankári: S. Darling - Raanta.

/Marián Hossa (Chicago) odohral 20:08 min, ani raz nevystrelil na bránu súpera, zaznamenal len jeden mínusový bod a dva zblokované strelecké pokusy/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 13:43 min, vyslal tri strely na bránu. Nebodoval, do štatistík si pripísal iba jeden hit a jednu zblokovanú strelu/

/Marek Hrivík (Rangers) odohral 13:57 min, jedenkrát strelecky ohrozil súperovho brankára, raz sa mu podarilo zblokovať pokus domácich/

Anaheim - San Jose 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Góly: 20. Brent Burns (Marleau, Pavelski), 29. Labanc (Couture, Joel Ward), 55. Lindholm (N. Ritchie, Kesler) - 5. Rakell (S. Theodore, C. Perry), 16. Vermette (S. Theodore, N. Ritchie). Strely: 32-24. Brankári: J. Bernier - Martin Jones.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossovi neuznal rozhodca gól pre ofsajd. Je to frustrujúce, vraví