Hrbatý postúpil do 2. kola Košice Open

Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý (Autor: SITA)
TASR|7. jún 2011 o 17:00

Hrbatý sa rád vracia do Košíc: "Tenis už nie je priorita, ale zábava."

Slovenský tenista Dominik Hrbatý postúpil do 2. kola challengeru Košice Open.

KOŠICE. So španielskym kvalifikantom Javierom Martim si poradil po hladkom priebehu v dvoch setoch zhodne 6:1. Hrbatý vstúpil do zápasu veľmi dobre, keď v úvodných piatich hrách dva razy prelomil servis svojho španielskeho súpera - 5:0. Ten vzápätí znížil, no slovenský tenista ukončil prvý set esom - 6:1.

"Dominátor" pokračoval v koncentrovanom výkone aj na začiatku druhého setu a Marti sa po ďalších dvoch brejkoch iba prizeral jeho tenisovému umeniu - 4:0. Španiel pri svojom podaní korigoval na 1:4, ale prehre 1:6, 1:6 už nezabránil.

Dominik Hrbatý si na košickom turnaji zahrá aj vo štvrťfinále štvorhry, keď v 1. kole zdolal spolu s Čechom Lukášom Rosolom slovenský pár Marko Daniš, Juraj Masár za 44 minút 6:3, 6:0. Na postupujúcu dvojicu čaká v osmičke najlepších argentínsko-brazílsky pár Andres Molteni, Julio Silva.

dvojhra - 1.kolo:

Dominik Hrbatý (SR) - Javier Marti (Šp.) 6:1, 6:1

štvorhra - 1. kolo:

Dominik Hrbatý, Lukáš Rosol (SR/ČR) - Marko Daniš, Juraj Masár (SR) 6:3, 6:0 za 44 min

"Tenis už nie je priorita, ale zábava"

Slovenský tenisový veterán Dominik Hrbatý sa v utorok na challengeri Košice Open predviedol v dobrom svetle nielen pred divákmi, ale i pred svojou manželkou a dcérkou Ellou. Tá ho rôznymi pokrikmi z kočíka inšpirovala a dodávala jeho hre patričnú uvoľnenosť, ale i dôraz.

"Bolo to príjemné, počul som ako si niečo mrmlala a vykrikovala z kočíka. Teraz sa mi hrá lepšie, pretože tenis už nie je taká priorita a možno aj preto som hral uvoľnenejšie i lepšie," uviedol Hrbatý, ktorý za posledných pätnásť dní odohral devätnásť zápasov a pokračoval: "Divákov bolo naozaj veľa, prekvapilo ma to a bolo to pekné. Dúfam, že prídu aj na ďalší, pretože ma čaká náročný súper. Šukin je vynikajúci hráč zo stovky, ak mi to však pôjde, tak to môže byť naozaj pekné stretnutie."

Rodák z Bratislavy v roku 2010 oznámil, že chce ukončiť tenisovú kariéru, počas ktorej získal šesť turnajových titulov na okruhu ATP a v roku 1999 bol v semifinále grandslamového turnaja Roland Garros v Paríži. "Myslím, že s profesionálnym tenisom, respektíve s turnajmi som sa už rozlúčil minulý rok. Na turnaje chodím iba ak ma pozvú, ako momentálne Braňo Stankovič, alebo ako ma pozvali vo februári do talianskeho Bergama. Teda, ak ma pozvú idem, ale už to nie je o tom naháňať body a ranking. Je to skôr o zábave, taktiež o tom, že si ešte môžem zahrať takéto stretnutia a cítiť adrenalín," vysvetlil bývalý dvanásty tenista svetového rebríčka.

Jednu z najkrajších chvíľ mimo dvorcov zažil Dominik spoločne so svojou manželkou Nelly 1. januára 2011 po narodení dcérky. Ella prišla na svet 37 minút po polnoci ako prvá Bratislavčanka v novom roku. "Teraz mám rodinu, asi by som si ju neželal mať, keď som bol najvyššie na rankingu. Ten pohľad na tenis je potom úplne iný. Ja som rád, že som mohol dať tenisu naozaj úplne všetko. Teraz je to o zábave a užívam si to," skonštatoval držiteľ dvoch titulov v Hopmanovom pohári.

Košický challenger má "Dominátora" špecifickú príchuť a do metropoly východu sa veľmi rád vracia. "Do Košíc chodím rád a rád sa sem vraciam. Mám tu veľa kamarátov, známych. Vždy je to dobrý pocit, predsa len svoje prvé veľké finále som uhral práve na košickom challengeri. Sú to krásne spomienky na začiatok kariéry, ale i na jej pokračovanie," vyznal sa Hrbatý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý postúpil do 2. kola Košice Open