Hráč Slovana mal odmietnuť antidopingovú kontrolu. Slovan sa bráni: Všetko bolo v poriadku

Hokejisti HC Slovan Bratislava.
Hokejisti HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
SITA, Sportnet|10. feb 2021 o 16:03

Na incident upozornili Nové Zámky, Slovan reagoval.

AKTUALIZOVANÉ O 19:30

BRATISLAVA. Jeden z hráčov hokejového Slovana Bratislava po nedeľňajšom extraligovom zápase na ľade Nových Zámkov po triumfe 2:0 sa údajne odmietol podrobiť antidopingovému testu.

Referuje o tom oficiálny web klubu HC Mikron Nové Zámky.

O incidente nie je žiadny záznam

"Zástupcovia Antidopingovej agentúry Slovenskej republiky (SADA) náhodne vybrali hráčov z domáceho i hosťujúceho mužstva, ktorí mali ihneď po skončení stretnutia poskytnúť pracovníkom SADA vzorky moču. V prípade hostí však nastal problém," informuje desiaty tím tabuľky Tipos extraligy na svojej webstránke.

Zástupcom novozámockého klubu túto informáciu podal jeden zo zamestnancov miestneho zimného štadióna.

Podľa uvedenej správy sa situáciu nepodarilo vyriešiť ani dve hodiny po skončení extraligového stretnutia.

"Ďalším problémom však je, že o tomto incidente nie je žiadny záznam v zápise o stretnutí (ani nikde inde)," napísali Novozámčania. Vedomé neposkytnutie vzorky znamená porušenie antidopingových pravidiel.

"Klub HC Mikron Nové Zámky preto zaujíma, ako sa bude vzniknutá situácia riešiť. Ako je možné, že sa o tejto veci nedá dohľadať žiadna oficiálna správa a aké stanovisko zaujme riadiaci orgán súťaže - Ligová rada a samotný Slovenský zväz ľadového hokeja," uvádza sa v správe klubu.

Slovan reagoval

Bratislavský klub reagoval na túto správu prostredníctvom twitteru.

Podľa klubu dvaja hráči vzorky poskytli. Tretí - Milan Kytnár mal bolestivé zranenie. Preto musel po ošetrení na štadióne ísť do nemocnice.

O tom že nemohol poskytnúť vzorku moču po zápase podľa Slovana komisári SADA spísali protokol.

"V zmysle pokynov prítomného komisára dopingovej kontroly bol o tomto vyhotovený záznam, ktorý bol následne na druhý deň ráno - v pondelok 8. februára t.r. - písomne doložený lekárskou správou odoslanou Antidopingovej agentúre SR. Na základe vzájomnej komunikácie bol tento postup potvrdený ako správny manažérom
dopingovej kontroly ADA SR," uviedol bratislavský klub v stanovisku. 

Zo súpisku Slovana bol vyžrebovaný náhradný hráč, ktorý sa kontrole ihneď po zápase podrobil.

Podľa Slovana dopingová kontrola prebehla v súlade s pravidlami a v koordinácii komisára dopingovej kontroly a zo strany klubu neboli porušené žiadne pravidlá ohľadom výberu hráča, odberu vzorky ani ukončenia samotnej dopingovej kontroly.

Svedčí o tom aj skutočnosť, že komisár ADA SR neuviedol do oficiálneho zápisu o stretnutí žiadne pochybenia.

Problémom mal byť aj delegát

Novozámčanom sa nepozdáva ani ďalšia skutočnosť v spojení s uvedeným incidentom. Delegátom duelu bol totiž Marián Bezák, ktorý je v Slovane Bratislava predsedom dozornej rady klubu.

"Ako je možné, že na stretnutie HC Slovan Bratislava je nominovaný delegát, ktorý pracuje v štruktúrach klubu ako predseda dozornej rady?" pýtajú sa predstavitelia HC Mikron Nové Zámky.

Predstavitelia SADA tiež uviedli, že nezaznamenali porušenie platných pravidiel.

"Dopingový komisár na základe poverenia Antidopingovej agentúry SR uskutočnil dňa 7. 2. 2021 súťažnú dopingovú kontrolu na hokejovom zápase medzi mužstvami HK Nové Zámky a HC Slovan. Dopingová kontrola bola vykonaná v súlade s Medzinárodnou normou pre testovanie a vyšetrovanie.

Antidopingová agentúra SR nebola informovaná o porušení antidopingových pravidiel, ani neeviduje žiadne podnety týkajúce sa tejto dopingovej kontroly," informuje SADA v tlačovom vyhlásení.

V priebežnej tabuľke súťaže je Slovan Bratislava tretí so 75 bodmi a trojbodovým mankom na Poprad a Zvolen, má však jeden zápas k dobru. Nové Zámky sú aktuálne desiate s 39 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hráč Slovana mal odmietnuť antidopingovú kontrolu. Slovan sa bráni: Všetko bolo v poriadku