Hráč AS Rím sa po vlastnom góle rúhal Bohu, disciplinárka mu udelila trest

Futbalista AS Rím Bryan Cristante (vpravo) na ilustračnom zábere.
Futbalista AS Rím Bryan Cristante (vpravo) na ilustračnom zábere. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. dec 2020 o 13:09

V Taliansku sa to nestalo prvýkrát.

Vlastný gól nájdete od času 2:35 min.

BRATISLAVA. AS Rím vyhral v nedeľu na pôde Bologne hladko 5:1, ale zápas sa nezaobišiel bez disciplinárneho trestu pre hráča hostí Bryana Crisanteho.

A prišiel k nemu vskutku kurióznym spôsobom.

Za stavu 3:0 pre Rimanov si Crisante v 24. minúte strelil vlastný gól a v súvislosti s tým vypustil z úst niečo, čo disciplinárna komisia najvyššej talianskej futbalovej súťaže označila za rúhanie sa voči Bohu.

Dvadsaťpäťročný Talian, ktorý hráva na poste stredného obrancu či stredopoliara, si preto odpyká jednozápasový trest v Serie A.

"Športový sudca dostal formálnu správu o počínaní hráča Bryana Crisanteho. Futbalista vyslovil rúhavý, čo je zjavné z televíznych záberov a zvukového záznamu. Bolo to identifikovateľné a počuteľné bez akýchkoľvek pochybností," píše sa vo vyhlásení disciplinárnej komisie najvyššej talianskej súťaže.

Nejde však o prvý podobný trest.

Stredopoliar Udinese Rolando Mandragora bol za podobný incident potrestaný v roku 2018 a o rok neskôr dostali zákaz za škaredé slová voči Bohu aj Francesco Magnanelli z tímu Sassuolo a Matteo Scozzarella z Parmy.

Svoje o tom vie aj tréner Atalanty Bergamo Gian Piero Gasperini, ktorý bol potrestaný za to, že konkrétne povedal: "Boh je sviňa."

Informuje o tom aj web givemesport.com.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hráč AS Rím sa po vlastnom góle rúhal Bohu, disciplinárka mu udelila trest