Hovorka by mal posilniť Košice, pripravuje sa individuálne

Marek Hovorka.
Marek Hovorka. (Autor: SITA)
TASR|26. máj 2017 o 22:26

V tejto chvíli potrebujeme doplniť už len konkrétnych hráčov na konkrétne miesta, tvrdí tréner Milan Jančuška.

KOŠICE. Slovenský hokejista Marek Hovorka by sa mal stať ďalšou posilou HC Košice.

Skúsený útočník má v týchto dňoch individuálnu prípravu, no tréner Košíc Milan Jančuška s ním počíta po nástupe na ľad. Informovala o tom stránka hokej.sk.

V tejto chvíli potrebujeme doplniť už len konkrétnych hráčov na konkrétne miesta. Hovorím o brankárovi, jednom obrancovi a dvoch útočníkoch.


Milan Jančuška, tréner Košíc

Hráči košického A-mužstva sa v jarnom období venujú "suchej" príprave na novú sezónu.

"Martin Bača s Václavom Čížekom s nami trénujú, posledný tréning však neabsolvovali z dôvodu choroby. Štvorica Ladislav Nagy, Jiří Bicek, Petr Kafka a Marek Hovorka sa k nám pripojí až po prechode na ľad. Individuálne sa pripravujú dlhoročne a súhlasil som s tým, že to nebudeme meniť. Sú to profesionáli, ktorí vedia čo potrebujú a ja im verím," uviedol pre hokej.sk Jančuška.

Tréner ambiciózneho tímu je rád, že už má k dispozícii základnú os kádra. "V tejto chvíli potrebujeme doplniť už len konkrétnych hráčov na konkrétne miesta. Hovorím o brankárovi, jednom obrancovi a dvoch útočníkoch," poznamenal.

Hovorka prišiel do košického klubu už pred sezónou 2016/2017. Napokon však odohral iba prípravné zápasy a zápasy v Lige majstrov, po ktorých z klubu odišiel. Krátko na to sa upísal MsHK Žilina a v drese Žiliny zažil individuálne aj tímovo vydarenú sezónu.

Odohral v nej celkovo 64 zápasov, v ktorých strelil 28 gólov a pridal 46 asistencií. V tíme vedenom Jančuškom bol lídrom a skúsený tréner po príchode do Košíc netajil, že by rád angažoval dvojicu hráčov zo žilinského tímu.

Košičania najskôr spečatili príchod obrancu Václava Čížeka a podľa vyjadrení Jančušku bude druhým hráčom práve Hovorka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hovorka by mal posilniť Košice, pripravuje sa individuálne