Hossa strelil svoj ďalší gól, Jurčo prvý raz po výmene sedel na tribúne

Marián Hossa prekonáva brankára Minnesoty Darcyho Kuempera.
Marián Hossa prekonáva brankára Minnesoty Darcyho Kuempera. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. mar 2017 o 20:27

Slovenský útočník dosiahol svoj dvadsiaty druhý gól v sezóne.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Hossa pomohol v nedeľu svojím gólom k víťazstvu Chicaga nad Minnesotou v dôležitom súboji o prvenstvo v Západnej konferencii NHL. Skúsený krídelník v 54. minúte spečatil triumf Blackhawks 4:2.

Bol to preňho 22. presný zásah v sezóne. Celkovo má na konte v 62 zápasoch 39 bodov (22+17) a v profilige je najproduktívnejším spomedzi všetkých Slovákov.

Skvelý brankár

Skvelý výkon predviedol brankár Blackhawks Corey Crawford. Kryl štyridsaťdva pokusov súpera, čím si v tomto smere stanovil svoje nové maximum v sezóne.

"Bol to veľký duel pre Coreyho. Ale myslím, že sme predviedli výborný výkon aj ako tím," chválil podľa nhl.com Patrick Kane, ktorý mal v súboji štatistiku 1+1.

Minnesota aj napriek neúspechu stále vedie tabuľku konferencie, ale Chicago sa na ňu doťahuje. Z druhého miesta stráca na Wild už len jediný bod.

"Je pred nami ešte štrnásť zápasov. Uvidíme, čo sa stane. Podstatné je, aby sme postúpili do play-off a boli spokojní sami so sebou," dodal Kane.

Jurčo na tribúne

V drese Blackhawks sa predstavil aj Richard Pánik, ktorý odohral takmer o dve minúty viac ako Hossa. Pripísal si dve strely, dva bodyčeky a jeden blok.

Nebodoval už v treťom stretnutí za sebou.

Tomáš Jurčo prvýkrát po výmene z Detroitu šancu nedostal. Tréner dal prednosť v zostave iným hráčom a slovenský útočník sledoval súboj iba z tribúny.

Spomínaný Patrick Kane otváral skóre stretnutia už v úvodnej minúte. Bol to jeho jubilejný tridsiaty gól v sezóne. Túto hranicu prekonal tretí raz v kariére.

"Nemyslím si, že je dobré priveľmi rozmýšľať nad číslami. I keď je to pekné, ak zaznamenáte takýto míľnik. Potom sa už len pokúšate dosiahnuť čo najviac."

Štyri góly za šesť minút

Bláznivý záver duelu videli diváci v Edmontone. Až do 54. minúty padol iba jediný gól. A až dovtedy viedli domáci. Potom však hostia predviedli skvelý obrat.

Za šesť minút strelili štyri góly. Rozdelili si ich Paul Byron a Max Pacioretty, ktorí skórovali po dva razy. Montreal napokon triumfoval nad Oilers 4:1.

"Mali sme veľa šancí na vyrovnanie, ale až Paul to dokázal zlomiť. Akonáhle sa to podarilo, dostali sme novú energiu." prezradil pre web súťaže Pacioretty.

"Tlačili sme sa do súperovej obrannej tretiny, mali sme mnoho možností. Skutočne sa mi páčil náš výkon. Odohrali sme výborný zápas," dodal Pacioretty.

"Stále verím v týchto chlapcov a v to, čo sme dokázali doteraz počas sezóny. Nesmieme byť frustrovaní," zdôraznil útočník Edmontonu Milan Lučič.

Oilers prehrali tretí raz za sebou. "Samozrejme, vieme, že nikto iný neurobí prácu za nás. Ostatné tímy vyhrávajú, kým my momentálne nie," doplnil Lučič.

Sekera ani Tatar nebodovali

V drese Edmontonu nastúpil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral takmer dvadsaťštyri minút. A bol na ľade aj pri jednom zo zásahov súpera.

Dôvod na radosť nemal ani Tomáš Tatar z Detroitu. Nielenže sa bodovo nepresadil, ale Red Wings nezvládli súboj proti New Yorku Rangers. Prehrali 1:4.

NHL - nedeľa:

Chicago - Minnesota 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Góly: 1. Patrick Kane (Manarin, J. Oduya), 5. Panarin (Patrick Kane, Hjalmarsson), 26. Trevor van Riemsdyk (Marcus Krüger, Tootoo), 54. Marián Hossa (Duncan Keith) - 11. Eric Staal (Nino Niederreiter, Scandella), 41. Mikael Granlund

/Marián Hossa (Chicago) odohral 14:30 minúty, vyslal tri strely na bránu, strelil gól, zaznamenal jeden plusový bod a zblokoval jeden pokus súpera/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 16:24 minúty, dvakrát ohrozil brankára hostí, do štatistík si pripísal iba dva hity a jeden zblokovaný pokus súpera/

/Tomáš Jurčo (Chicago) nehral, tréner ho vynechal zo zostavy mužstva/

Detroit - New York Rangers 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 26. Frans Nielsen (Gustav Nyquist, Abdelkader) - 20. McDonagh (Kevin Hayes, Michael Grabner), 37. McDonagh (Marc Staal, Buchnevich), 38. Kevin Hayes (J. T. Miller, Michael Grabner), 57. Derek Stepan (Kreider, Zuccarello)

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 20:59 minúty, iba raz strelecky ohrozil brankára hostí, zaznamenal dva mínusové body a zblokoval jeden pokus súpera/

Edmonton - Montreal 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)

Góly: 25. Lučič - 54. Paul Byron (Danault, Gallagher), 55. Pacioretty (Galchenyuk, Andrej Markov), 59. Paul Byron, 60. Pacioretty (Paul Byron, T. Mitchell)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 23:48 minúty, dvakrát vystrelil na bránu, do štatistík si zapísal jeden mínusový bod a dva zblokované pokusy súpera/

Ryan Nugent Hopkins (v strede) sa pokúša presadiť pred brankárom Montrealu Careym Priceom, bráni ho Shea Weber.
Ryan Nugent Hopkins (v strede) sa pokúša presadiť pred brankárom Montrealu Careym Priceom, bráni ho Shea Weber. (Autor: SITA/AP)

Anaheim - Washington 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Góly: 25. Corey Perry, 30. Corey Perry (Kesler, Getzlaf), 30. Rakell (Getzlaf), 45. Getzlaf (Corey Perry, Kesler), 53. Kesler Silfverberg, A. Cogliano) - 33. John Carlson (Nicklas Bäckström, Justin Williams), 45. Marcus Johansson (Ovečkin, Kuznecov)

San Jose - Dallas 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 4. P. Marleau (Couture, Justin Braun), 18. Joe Pavelski (Paul Martin, Joe Thornton), 23. Joel Ward (Couture, Paul Martin), 33. Joe Pavelski, 44. Tierney (Dylan DeMelo, Marcus Sörensen - 13. Remi Elie (Aleš Hemský)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil svoj ďalší gól, Jurčo prvý raz po výmene sedel na tribúne