Hossa strelil gól a v historickej tabuľke strelcov sa odpútal od Hawerchuka

Marián Hossa sa raduje so spoluhráčmi po svojom góle.
Marián Hossa sa raduje so spoluhráčmi po svojom góle. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. feb 2017 o 05:28

Slovenský hokejista strelil svoj jubilejný dvadsiaty gól v prebiehajúcej sezóne.

NEW YORK. Do konca tretej tretiny ostávali necelé dve minúty. Chicago síce viedlo o dva góly, ale hralo v oslabení.

Navyše, Winnipeg odvolal brankára a poslal do hry šiesteho korčuliara.

Ani jeden z hokejistov domáceho tímu ale nezabránil Mariánovi Hossovi v tom, aby strelil gól. Slovák poriadne napriahol a z vlastného obranného pásma poslal puk presne do stredu brány.

Priebežne zvyšoval na 4:1. Oba tímy pridali napokon ešte jeden gól a Chicago sa radovalo z triumfu 5:2.

"Naposledy predtým sme proti Winnipegu tiež viedli pred treťou tretinou o gól. Vtedy sme to nedotiahli do víťazstva, teraz áno," skonštatoval Patrick Kane.

Gól zo šestnástej minúty prvej tretiny bol 269. v jeho kariére v NHL a dostal sa ním na čelo najlepších v USA narodených strelcov v drese Chicaga pred Tonyho Amonteho.

Hostia si v tabuľke Západnej konferencie poistili druhú priečku za vedúcou Minnesotou, ktorá v noci triumfovala na hráčmi Tampy Bay.

Brankár Minnesoty Devan Dubnyk zaokrúhlil počet víťazstiev v tejto sezóne na tridsať. V tomto smere je lídrom NHL, v priemere inkasovaných gólov (1,96) a úspešných zásahov (93,4%) je na druhom mieste.

"Najdôležitejšou štatistikou sú víťazstvá nášho tímu. Je však príjemné mať takéto čísla. V šatni si to všetci užívame, že sa nám tak darí. Je to zábava," povedal 30-ročný Dubnyk.

Hossa strelil svoj jubilejný dvadsiaty gól v prebiehajúcej sezóne, na konte má aj štrnásť asistencií. Zároveň je najlepším strelcom tímu.

"Hrali sme skutočne dobre v našom obrannom pásme. Samozrejme, Crawford sa postavil na hlavu a zachytal skvelo, no myslím si, že celkovo sme sa zlepšili z hľadiska defenzívy, čo je dobré znamenie," povedal Hossa.

Jeho spoluhráč a krajan Richard Pánik proti Winnipegu nebodoval.

Hossa, ktorý hráva v NHL pravidelne od sezóny 1997/1998, sa po pätnásty raz v kariére dostal na hranicu dvadsiatich dosiahnutých gólov v jednom súťažnom ročníku.

Rekordnou sezónou bola pre Hossu tá z rokov 2002 a 2003, keď v drese Ottawy nastrieľal 45 gólov.

Svojím 519. gólom v NHL sa osamostatnil na 36. mieste historickej tabuľky strelcov, keď nechal za sebou legendárneho Daleho Hawerchuka.

NHL - výsledky:

Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 2:1 sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
35. Niederreiter (Mikael Granlund, Pominville), rozhodujúci nájazd Koivu - 38. Point (Garrison, Killorn)

Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Góly:
22. Little (Enström, Laine), 59. Lowry (Armia, Trouba) - 16. P. Kane (Panarin, Anisimov), 33. Anisimov (Panarin, P. Kane), 58. Keith (Schmaltz), 59. MARIÁN HOSSA (Hjalmarsson), 60. Panarin (Keith)

/útočník Marko Daňo (Winnipeg) nehral pre zranenie, útočník Marián Hossa odohral 17 minút a 57 sekúnd, tri razy ohrozil bránu súpera, strelil jeden gól, pripísal si jeden plusový bod, dva razy stratil puk a raz ho získal, útočník Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 14 minút a 34 sekúnd, na bránu súpera vyslal jednu strelu, pripísal si jeden plusový bod a dva hity/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil gól a v historickej tabuľke strelcov sa odpútal od Hawerchuka