Hossa sa posúva v historických tabuľkách, stíha Tkachuka

Marián Hossa v noci zo stredy na štvrtok strelil v predĺžení víťazný gól Chicaga na ľade Edmontonu.
Marián Hossa v noci zo stredy na štvrtok strelil v predĺžení víťazný gól Chicaga na ľade Edmontonu. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. nov 2015 o 11:18

Spomedzi aktívnych hráčov je štvrtý najproduktívnejší. Marián Hossa nazbieral v NHL už 1064 bodov.

CHICAGO. Slovenský hokejista Marián Hossa sa v historickom poradí produktivity NHL v stredu vyšvihol na 63. priečku. Víťazný gól v predĺžení na ľade Edmontonu bol preňho kanadským bodom s poradovým číslom 1064.

Rodák zo Starej Ľubovne týmto presným zásahom predstihol Joa Mullena, Pata Verbeeka (obaja po 1063) a tiež Raya Whitneyho, ktorý nazbieral rovnako 1064 bodov. Dal však iba 385 gólov, kým Hossa už 489.

Víťazný gól Mariána Hossu v zápase na ľade Edmontonu.

Hossu delí už iba jediný zápis od Keitha Tkachuka (1065), bývalého vynikajúceho amerického kanoniera Winnipegu, Phoenixu a najmä St. Louis.

Aktuálne je štvrtým najproduktívnejším aktívnym hráčom v NHL. Viac bodov než on dosiahli počas kariéry iba Jarome Iginla (1239), Joe Thornton (1273) a český veterán Jaromír Jágr (1816).

edmontonu_res.jpg

Brankár Edmontonu Anders Nilsson a slovenský obranca Andrej Sekera smútia po víťaznom góle Mariána Hossu. FOTO - SITA/AP.

Hossa v tejto sezóne boduje priemerne v každom druhom zápase. Po šestnástich dueloch má bilanciu 3+5. Potrebuje ešte jedenásť zásahov, aby sa stal v poradí 43. hokejistom histórie s päťsto gólmi v NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa sa posúva v historických tabuľkách, stíha Tkachuka