Hossa patril k hrdinom Chicaga, zaradili ho medzi hviezdy zápasu

Marián Hossa (č.81) sa raduje so spoluhráčmi zo svojho gólu.
Marián Hossa (č.81) sa raduje so spoluhráčmi zo svojho gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. nov 2016 o 06:37

Gólovo sa presadil aj obranca Martin Marinčin.

NEW YORK. Blížil sa záver stretnutia. Washington delila od víťazstva necelá polminúta. Dvadsaťtri sekúnd pred koncom ale Marián Hossa vyrovnal a zápas poslal do predĺženia.

Slovenský útočník potvrdil svoju skvelú súčasnú formu. Strelil už svoj ôsmy gól v aktuálnej sezóne.

Pri prehre 2:3 po predĺžení, ktorá bola pre Chicago prvým zaváhaním po šnúre siedmich víťazstiev, dokonca asistoval pri prvom góle svojho tímu a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Jeho spoluhráč Richard Pánik si kanadské body nepripísal.

Hossa má na konte v prebiehajúcom ročníku osem gólov a šesť asistencií, dohromady štrnásť bodov nazbieral v rovnakom počte duelov.

"Je radosť sledovať, ako mu to v súčasnosti ide. Hrá s energiou a je hnacou silou," povedal podľa nhl.com kapitán Chicaga Jonathan Toews o Hossovi,

Gólovo sa v noci okrem Hossu zo slovenských hokejistov presadil aj Martin Marinčin. Jeho gól na 3:3 naštartoval Toronto k obratu. Maple Leafs zdolali Philadelphiu napokon 6:3.

Tréner ale so slovenským obrancom nebol úplne spokojný.

"Marty je obranca, áno? Keď vám to raz za čas padne do siete, dobre pre vás, môžete mať z toho dobrý pocit, ale on je obranca. Myslím si, že už zahral aj lepšie. Svoj najlepší výkon v tejto sezóne predviedol proti Montrealu," tvrdil Mike Babcock.

Smolný zápas má za sebou brankár Peter Budaj. Do brány Los Angeles sa dostal až v tretej tretine za stavu 1:0 pre svoj tím, no hráči Ottawy ho dvakrát prekonali a Los Angeles napokon prehralo tesne 1:2.

Víťazný gól strelila Ottawa len necelých sedem sekúnd pred koncom zápasu, kedy nahodenú strelu Budaj neudržal a z dorážky inkasoval.

Ottawa strelila víťazný gól len 6,5 sekundy pred koncom tretej tretiny:

Slovenský brankár vystriedal pred treťou tretinou Jeffa Zatkoffa, ktorý zlikvidoval všetkých osemnásť striel súpera. "Sám sa nechal vystriedať. Neviem, čo je za tým," konštatoval kouč Darryl Sutter.

V akcii boli aj Marko Daňo a Andrej Sekera, ani jeden z nich nebodoval.

NHL - výsledky:

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 1:2pp (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)
Góly:
11. Moulson (Okposo, O'Reilly) - 44. Auvitu (T. Hall, Zajac), 61. Greene (tr. strieľanie)

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 6:3 (2:2, 0:1, 4:0)
Góly:
3. Kadri (Rielly, Zajcev), 20. Rielly (Marner, J. van Riemsdyk), 45. MARINČIN (Rielly, Kadri), 49. Hyman (Matthews, Carrick), 52. L. Komarov, 57. Marner (Rielly, Bozak) - 4. Simmonds (C. Giroux, Gostisbehere), 5. Konecny (Gudas, Del Zotto), 23. Simmonds (Couturier)

/obranca Martin Marinčin (Toronto) strelil gól na 3:3 zo svojej jedinej strely na bránu, pripísal si dva plusové body, jeden hit a na ľade strávil osemnásť minút a sedem sekúnd/

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly:
57. Z. Smith (Pageau, E. Karlsson), 60. Mark Stone (E. Karlsson, Pageau) - 1. D. King (J. Carter, Purcell)

/brankár Peter Budaj (LA Kings) odchytal záverečnú tretiu tretinu, z pätnástich striel dostal dva góly a jeho percentuálna úspešnosť bola 86,7/

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 2:3pp (1:2, 0:0, 1:0 – 0:1)
Góly:
7. B. Campbell (HOSSA, Forsling), 60. HOSSA (Panarin, Keith) - 7. Beagle (Oshie, Niskanen), 15. Beagle (Winnik, Carlson), 63. M. Johansson (Orlov)

/útočník Marián Hossa (Chicago) asistoval pri prvom góle svojho tímu a v čase 59:37 strelil vyrovnávajúci gól na 2:2, pripísal si jeden plusový bod, na ľade strávil devätnásť minút a 52 sekúnd a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu/
/útočník Richard Pánik (Chicago) nebodoval, iba raz ohrozil bránu súpera a na ľade strávil štrnásť minút a pätnásť sekúnd/

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3:2 (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)
Góly:
22. Rantanen (E. Johnson, MacKinnon), 30. Rene Bourque (Barrie, Landeskog), 62. Rene Bourque - 34. Wheeler (Ehlers), 36. Scheifele (Wheeler, Ehlers)

/útočník Marko Daňo (Winnipeg) nebodoval, raz ohrozil bránu súpera a odohral dvanásť minút a 58 sekúnd/

Edmonton Oilers – Dallas Stars 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Góly:
4. Maroon (Eberle, McDavid), 20. Pitlick - 1. Korpikoski (Benn), 5. Eaves (Seguin, Jamie Benn), 35. Roussel (Seguin, Eaves)

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) nebodoval, pripísal si dva plusové body a na ľade strávil sedemnásť minúť a 44 sekúnd/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa patril k hrdinom Chicaga, zaradili ho medzi hviezdy zápasu