Hossa bez následkov: Všetko je v poriadku

Marián Hossa z Chicaga Blackhawks a Marc-Edouard Vlasic zo San Jose Sharks.
Marián Hossa z Chicaga Blackhawks a Marc-Edouard Vlasic zo San Jose Sharks. (Autor: TASR)
TASR|23. feb 2013 o 12:37

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra.

CHICAGO. Slovenský hokejista Marián Hossa sa tri dni po otrase, ktorý utrpel v súboji s hráčom Vancouvru Jannikom Hansenom, vrátil do zostavy Chicaga Blackhawks. Hossa pre zámorské médiá uviedol, že sa po zdravotnej stránke už cíti úplne fit.

Hossa preto odohral necelých 18 minút v zápase v noci na sobotu, v ktorom Chicago vyhralo nad San Jose 2:1. Blackhawks tak získali minimálne bod už v rekordnom sedemnástom stretnutí v rade. "Cítim sa dobre. Ak by som mal, čo len trochu pochybnosti, tak by som nešiel hrať a ani by som netrénoval. Všetko je však v poriadku," povedal odchovanec trenčianskeho hokeja pre Chicago Suntimes.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Slovenský legionár však prešiel všetkými zdravotnými protokolmi a testami, takže už vie, že po zákroku Hansena neutrpel otras mozgu.

Aj podľa trénera Joela Quennevilla urobilo vedenie klubu všetko preto, aby sa Hossa mohol vrátiť na ľad čo najskôr. "Výsledky testov potvrdili, že môže hrať a preto sme už aj nominovali na zápas," uviedol Quenneville. "Vždy sa vyskytnú nejaké prekážky, ktorým sa musíte postaviť čelom a prekonať ich. Sme radi, že Hossa dostal zelenú a je pripravený opäť hrať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa bez následkov: Všetko je v poriadku