Horanský do štvrťfinále dvojhry chlapcov

SITA|9. sep 2010 o 20:09

Slovenský tenista Filip Horanský vyrovnal svoj osobný rekord na úrovni "veľkej štvorky". Vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry chlapcov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku zvíťazil nad takisto nenasadený

NEW YORK. Slovenský tenista Filip Horanský vyrovnal svoj osobný rekord na úrovni "veľkej štvorky". Vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry chlapcov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (30. augusta - 12. septembra, tvrdý povrch DecoTurf II vonku) zvíťazil nad takisto nenasadeným domácim ľavákom Andreom Collarinim za 80 minút 6:3, 6:4.

V druhej časti sa mu napokon nevypomstilo, že v deviatom geme nezvládol podávanie na triumf. Vzápätí totiž dosiahol brejk. Skóre proti finalistovi parížskeho Roland Garros 2010 upravil na 2:0. Vlani v marci ho zdolal tiež 6:3, 6:4 na antuke v Paraguaji.

Zverenec Miloslava Grolmusa Horanský si vo štvrťfinále juniorskej súťaže na 129. majstrovstvách USA premiérovo v kariére zmeria sily s ďalším Američanom Denisom Kudlom nasadeným ako desiatym. Ukrajinský rodák vlani v decembri triumfoval na prestížnom mládežníckom poradí Eddie Herr International Junior Tennis Championships v Bradentone na

Sedemnásťročný Horanský sa prebojoval do juniorského štvrťfinále aj na Roland Garros 2009. V lokalite Flushing Meadows sa vlani pri svojom miestnom debute lúčil v 2. kole.

Dvojhra chlapcov - 3. kolo (osemfinále):

Filip Horanský (SR) - Andrea Collarini (USA) 6:3, 6:4 za 80 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Horanský do štvrťfinále dvojhry chlapcov