Holtby má skvelú formu, pokoril klubový rekord Olafa Kölziga

Hokejisti Washingtonu Capitals a brankár Braden Holtby (v strede) prežívajú skvelú sezónu.
Hokejisti Washingtonu Capitals a brankár Braden Holtby (v strede) prežívajú skvelú sezónu. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. mar 2016 o 12:22

Jeho tím dosiahol v tejto sezóne už päťdesiat víťazstiev. Zo 69 zápasov. Rýchlejšie to dokázali v histórii NHL iba tri tímy. Až štyridsaťdva triumfov Washingtonu Capitals vychytal brankár Braden Holtby.

WASHINGTON. Kanadský brankár Braden Holtby sa v utorok podieľal na triumfe Washingtonu 2:1 po predĺžení nad Carolinou dovedna dvadsiatimi piatimi úspešnými zákrokmi a zabezpečil pre svoj klub istotu postupu do play-off.

Okrem toho má na konte nové kariérne maximum v počte odchytaných víťazstiev. Pokoril klubový rekord Olafa Kölziga zo sezóny 1999/2000.

Capitals majú na svojom konte v aktuálnom ročníku spolu päťdesiat triumfov. A až 42 z nich vychytal Holtby.

Holtby vychytal svoj 42. triumf v sezóne.

Washington v základnej časti absolvuje ešte trinásť duelov a kanadský gólman si môže rekord zlepšiť. "Istota postupu do play-off aj môj rekord len poukazujú na výnimočnú sezónu celého klubu. Podávame veľmi vyrovnané výkony. Pred sebou však máme ďalšie výzvy," uviedol brankár Holtby podľa oficiálneho webu NHL.

Mužstvo z hlavného mesta USA sa zároveň dostalo na štvrté miesto v historickom rebríčku všetkých klubov profilige v celkovom počte duelov potrebných na dosiahnutie päťdesiatich víťazstiev.

Caps túto métu dosiahli v 69 zápasoch.

Päťdesiaty triumf v sezóne dosiahli hokejisti Capitals v zápase s Carolinou.

V minulosti sa dosiahnuť päťdesiat triumfov podarilo trom klubom rýchlejšie. Na treťom mieste figuruje Montreal, ktorý v ročníku 1977/1978 potreboval 68 súbojov. O jeden menej stačilo druhému Bostonu v sezóne 1970/1971.

Lídrom hodnotenia je so 66 stretnutiami Detroit, ktorý dominoval v základnej časti ročníka 1995/1996. Red Wings vtedy nazbierali v dlhodobej súťaži 62 triumfov.

Ak chce Washington prekonať toto maximum, musí vyhrať všetky zostávajúce zápasy do 10. apríla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Holtby má skvelú formu, pokoril klubový rekord Olafa Kölziga