29.11.2022 | Skupina A
29.11.2022 | Sk. A
2 - 0
(1:0)

Napíšte, že je to hrozne nudné a choďte domov, hneval sa na novinárov Van Gaal

Cody Gakpo oslavuje gól proti Kataru.
Cody Gakpo oslavuje gól proti Kataru. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|29. nov 2022 o 23:00

Cody Gakpo strelil na MS už tri góly.

CHÚR. Porovnávajú ho s Erlingom Haalandom. V lete ho chcel Manchester United. Cody Gakpo je však stále hráčom PSV Eindhoven v holandskej Eredivisie.

No možno už nie nadlho. S tromi gólmi patrí spolu s Kylianom Mbappém, Marcusom Rashfordom a Ennerom Valenciom k najlepším strelcom svetového šampionátu v Katare.

Dvadsaťtriročný Gakpo sa presadil zatiaľ v každom zápase Holandska na majstrovstvách sveta. V úvodnom stretnutí proti Senegalu skóroval hlavou v závere. Holanďania aj vďaka jeho víťaznému gólu vyhrali 2:0.

Proti Ekvádoru dal gól ľavou nohou už v úvode zápasu a Holandsko remizovalo 1:1. Napokon pravou nohou rozvlnil sieť aj proti domácemu Kataru, prispel tak k víťazstvu 2:0.

Vďaka jeho gólom Holandsko postúpilo do osemfinále z prvého miesta.

Má výbornú formu

Gakpo je iba štvrtým holandským futbalistom, ktorý dokázal dať gól v troch zápasoch po sebe na svetovom šampionáte. Podarilo sa to takým velikánom ako Johan Neeskens (v roku 1974), Dennis Bergkamp (1994) a Wesley Sneijder (2010).

Na šampionát prichádzal vo výbornej forme. Za svoj klub na jeseň dal vo všetkých súťažiach dovedna 13 gólov a dosiahol 17 asistencií.

Počas jesennej časti ho porovnávali s Erlingom Haalandom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Napíšte, že je to hrozne nudné a choďte domov, hneval sa na novinárov Van Gaal