Hokejista Rangers udrel rozhodcu, dostal dištanc na 10 duelov

Daniel Carcillo v bielom drese Rangers.
Daniel Carcillo v bielom drese Rangers. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. máj 2014 o 10:31

Bitkár Daniel Carcillo vo štvrtkovom treťom stretnutí finále Východnej konferencie proti Montrealu Canadiens zasiahol lakťom čiarového arbitra Scotta Driscolla.

NEW YORK. Vedenie zámorskej hokejovej súťaže NHL potrestalo útočníka Daniela Carcilla z New Yorku Rangers dištancom na desať zápasov za úder lakťom do asistenta rozhodcu.

Bitkár Carcillo vo štvrtkovom treťom stretnutí finále Východnej konferencie proti Montrealu Canadiens sa snažil zapojiť do šarvátky medzi spoluhráčom Derekom Dorsettom a Brandonom Prustom, ktorý chvíľu predtým trafil tvrdo ramenom do hrude Dereka Stepana.

Čiarový arbiter Scott Driscoll chcel Carcilla od dvojice oddeliť a inkasoval úder. Dvadsaťdeväťročný krídelník Carcillo dostal automaticky trest do konca zápasu a bude pykať aj ďalej na základe pravidla 40.3 týkajúceho sa ataku na rozhodcu.

"Hráč, ktorý vedome použije fyzickú silu voči rozhodcovi bez úmyslu zraniť arbitra, alebo, keď sa pokúsi opľuť rozhodcu, dostane trest nie menší ako na desať duelov," uvádza sa v reguliach.

Tento trest znamená, že Carcillo si už s najväčšou pravdepodobnosťou nezahrá v tejto sezóne NHL. Jazdci by sa museli dostať do finále play-off a v ňom by mohol Kanaďan nastúpiť až v prípadnom rozhodujúcom siedmom dueli.

carcillo_r8694.gif

Tampa podpísala Johansona

Tampa Bay Lightning podpísala kontrakt na tri roky s centrom Tylerom Johnsonom. Informoval o tom špecializovaný portál TSN.ca.

Dvadsaťtriročný útočník, ktorý reprezentoval USA na končiacich sa majstrovstvách sveta v Bielorusku, je jeden z trojice finalistov Caderovej trofeje určenej pre najlepšieho nováčika sezóny v NHL. Spolu s ním na túto cenu ašpirujú aj jeho český spoluhráč Ondřej Palát a Nathan MacKinnon z Colorada Avalanche.

Tyler Johnson a spomenutý center dosiahli v základnej časti zámorskej profiligy po 24 gólov. Johnson strelil po päť presných zásahov v oslabení aj v presilovke, čo sa spomedzi nováčikov v minulosti podarilo len Dennisovi Marukovi v ročníku 1975/1976.

Center Tampy utvoril rekordy novicov v čase strávenom na ľade (1540:20 min) a úspešných vhadzovaniach (1275). V prípade Johnsona ide o prvého nedraftovaného kandidáta na Calderovu trofej od roku 1991 (Ed Belfour).

Montreal bude bez Prusta

Hokejisti Montrealu Canadiens sa budú musieť zaobísť v nasledujúcich dvoch zápasoch finále play-off Východnej konferencie NHL bez krídelníka Brandona Prusta.

Ten v treťom zápase série s New Yorkom Rangers udrel do tváre protihráča Dereka Stepana a zlomil mu čeľusť.

S jedenástimi bodmi druhý najproduktívnejší hráč "jazdcov" v tohtoročných vyraďovacích bojoch Stepan vynechá pre faul a následný chirurgický zákrok bližšie nešpecifikované časové obdobie. Rangers vedú v sérii hranej na štyri víťazstvá 2:1.

Informácie zverejnil web TSN.ca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejista Rangers udrel rozhodcu, dostal dištanc na 10 duelov