Tréner hokejbalistov Slovenska skončil. Hojer: Musím vyvodiť zodpovednosť

Tréner Mojmír Hojer.
Tréner Mojmír Hojer. (Autor: hokejbal.sk)
Sportnet|26. jún 2022 o 18:30

Slovensko prvýkrát v histórii nezíska medailu na MS.

LAVAL. Tréner Slovenska Mojmír Hojer končí na lavičke hokejbalovej reprezentácie. Oznámil to v hráčskej kabíne po poslednom zápase MS v Kanade.

Pred turnajom v kanadskom meste Laval sa hovorilo o šanci prekonať historický rekord, Slováci totiž triumfovali na štyroch šampionátoch za sebou. To sa predtým podarilo iba Kanade.

Slovenskí hokejbalisti ale, naopak, nezvládli štvrťfinálový súboj s Gréckom (3:4) a prvý raz v histórii sa vrátia z MS bez zisku cenného kovu.

Na turnaji obsadili 5. miesto, keď v poslednom zápase o konečné umiestnenie deklasovali Taliansko (9:0).

"Som rád, že to chalani nezabalili a že pristúpili k tomuto zápasu zodpovedne," povedal po zápase tréner Slovenska Mojmír Hojer a k zápasu dodal:

"Mali sme výhodu oproti súperovi, ktorý hral štvrťfinále neskoro večer a nastúpil bez motivácie. Postupne sme chceli, aby brankár Buliš vychytal nulu, sme radi, že sa to podarilo."

Hojer prebral reprezentáciu pred MS 2019 v Košiciach, kde s ňou získal zlatú medailu. V minulosti reprezentoval Slovensko ako hráč a neskôr pôsobil vo funkcii generálneho manažéra.

Po troch rokoch a historickom neúspechu sa vzdal funkcie reprezentačného trénera.

"Stojím si za každým jedným z vás. Ale nezískali sme medailu a musím vyvodiť zodpovednosť. Preto končím vo funkcii trénera," cituje Hojera web Slovenskej hokejbalovej únie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Tréner hokejbalistov Slovenska skončil. Hojer: Musím vyvodiť zodpovednosť