Chára nestrelil gól už vyše roka. Keď ho dá, na ľad skočí celý tím, odkazuje tréner

Zdeno Chára v drese New York Islanders.
Zdeno Chára v drese New York Islanders. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. mar 2022 o 07:43

Zdeno Chára má desať asistencií.

NEW YORK. Jeho hra sa zlepšuje, v New Yorku sa udomácnil, plní dôležité úlohy a súperom znepríjemňuje život. Zdeno Chára hráva v každom zápase okolo dvadsiatich minút.

Neraz bol najvyťaženejším hráčom "ostrovanov" v zápase. Tréner mu verí a verí mu aj tím. A - ako dopĺňa známy kouč Barry Trotz - prajú mu najmä gól.

Posledný strelil Zdeno Chára ešte prvého februára 2021. Vtedy mal 43 rokov, dnes má 45. Darí sa mu prispievať i bodovo, no góly nepadajú.

Slovenský veterán má v prebiehajúcom ročníku desať asistencií v 54 zápasoch. Je druhým najlepším hráčom Islanders v štatistike +/- (+9).

"Keď strelí gól, pošlem každého hráča z lavičky na ľad. Prijmeme aj tie dve trestné minúty," odkázal Barry Trotz, podľa ktorého bude Chárov gól oslavou pre celé mužstvo.

Pri najstaršom hráčovi NHL v tejto sezóne nestojí šťastena. Už niekoľkokrát bol blízko, v nedávnom zápase proti Bostonu dokonca nastrelil tyčku.

"Mohli ste vidieť, ako reagovala lavička," poukázal Trotz na jednu z Chárových šancí, keď bol naozaj blízko.

Chára napriek smole v zakončení prežíva pamätný ročník. Pokoril v ňom veľký rekord NHL, je obrancom s najviac štartmi v histórii súťaže - momentálne má na konte 1663 zápasov.

Jediný ročník, v ktorom nestrelil gól, bol jeho debutový - 1997/98.

O jeho stále viditeľných kvalitách svedčia aj informácie od insiderov. Elliotte Friedman sa nedávno vyjadril, že bol o jeho služby záujem počas nedávnej uzávierky prestupov. Obranca si však vybral ukončenie sezóny v drese "ostrovanov".

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára nestrelil gól už vyše roka. Keď ho dá, na ľad skočí celý tím, odkazuje tréner