Po zraneniach sa pýtal, či mu to stojí za to. Pospíšil sa vzoprel, ukázal tvár bojovníka

Martin Pospíšil v drese Calgary Flames.
Martin Pospíšil v drese Calgary Flames. (Autor: Calgary Flames - Twitter)
Šimon Čop|6. nov 2023 o 12:00

Prvý gól v sezóne strelil Slafkovský, ktorého preradili do prvého útoku.

BRATISLAVA. Mnohí by to možno vzdali alebo stratili motiváciu. Predstavte si vydarenú prípravu na nový ročník či zisk formy a následné ťažké zranenie, ktoré vás zabrzdí v rozlete. 

Martin Pospíšil si to nemusel predstavovať. Zažil to viackrát, než by to bol človek prial aj najväčšiemu nepriateľovi. Jeho premiéra v NHL, o ktorú príkladne a dlho bojoval, sa odkladala a odkladala...

Napokon prišla začiatkom novembra 2023. A po nej sa už nik nepýtal, či si ju nezlomný mladík zaslúžil. 

Právom je prvým menom v najnovšej časti rubriky o piatich zaujímavých Slovákoch na zahraničných ľadoch. Stal sa 95. Slovákom v najlepšej súťaži sveta. 

V tej v sezóne 2023/24 po prvýkrát skóroval Juraj Slafkovský. Ostro sledovaný mladík pocítil veľkú úľavu. Na prvý presný zásah sa natrápil, strelil ho až v jedenástom stretnutí. 

Z debutového bodu na vyššom hokejovom leveli sa tešil aj obranca Vojtech Zeleňák. Bojuje o zotrvanie v Tipsport extralige, kde v prebiehajúcej sezóne debutoval v drese Vítkovíc. 

Najproduktívnejším Slovákom v českej najvyššej súťaži bol počas uplynulého týždňa Libor Hudáček. Hetrikom sa blysol Martin Faško-Rudáš, člen prvého útoku Liberca.

Martin Pospíšil 

“Momentálne žijem svoj sen.” 

Prvá reakcia Martina Pospíšila po debutovom zápase v NHL povedala všetko. Dostal šancu a chopil sa jej. Bojoval ako lev.

Chválili ho experti aj tréner. V prvom striedaní si pripísal prvý bodyček a hneď prvú strelu v najlepšej lige sveta premenil na gól. Calgary zdolalo Seattle 6:3 a prerušilo šesťzápasovú sériu prehier. 

VIDEO: Prvý gól Martina Pospíšila v NHL

Pospíšil patril ku kľúčovým hráčom. Podľa pokročilých štatistík bol dokonca najlepším hráčom Flames na ľade. Jeho forčeking robil protihráčom veľké problémy. 

Čo si zaumienil, to aj splnil: “Ako som povedal pred zápasom, chcel som do tímu priniesť energiu a šikovnosť. Chcel som hrať svoju hru, byť hráčom, proti ktorému sa ťažko hrá.” 

Dvadsaťtriročný zvolenský rodák začal sezónu na farme. V AHL zabojoval o povolanie tromi gólmi a tromi asistenciami v šiestich vystúpeniach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po zraneniach sa pýtal, či mu to stojí za to. Pospíšil sa vzoprel, ukázal tvár bojovníka