Strieľa lakrosové góly a vyhráva tituly. Lopušanová opäť ohúrila Ameriku

Slovenská hokejistka v drese amerického tímu Bishop Kearney Selects Nela Lopušanová.
Slovenská hokejistka v drese amerického tímu Bishop Kearney Selects Nela Lopušanová. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|11. mar 2024 o 13:25

Má čerstvých 16, no žne úspechy v kategórii do 19 rokov.

BRATISLAVA. Boli krásne i kuriózne. Vyžadovali si buď veľa zručnosti alebo veľa šťastia.

Góly Slovákov v zahraničných hokejových ligách v ostatnom týždni vyvolali značnú pozornosť. Nela Lopušanová sa predviedla ďalšou individuálnou parádou, Cehlárik rozhodol gólom, aký niektorí nestrelia za celú kariéru.

Práve tieto dve mená otvárajú nový diel rubriky o zaujímavých slovenských výkonoch na zahraničných ľadoch.

Z Európy sa k nim pridáva Matej Tomek. Bol najvýraznejšou slovenskou postavou predkola v českej Tipsport extralige, keď vychytal postup ako najlepší brankár v doterajšom priebehu vyraďovačky.

V NHL v noci na štvrtok debutoval zadák Patrik Koch ako prvý rodák z Malaciek a jeden z najstarších Slovákov v histórii. V OHL zas opäť žiaril Dalibor Dvorský, ktorý je už najlepším Európanom v jednej z najprestížnejších juniorských líg.

Nela Lopušanová 

V rubrike o najzaujímavejších slovenských hokejistov na zahraničných ľadoch sa tentoraz na prvom mieste umiestnila žena. 

Dominancia Nely Lopušanovej sa totiž neprejavuje iba na slovenských či medzinárodných ľadoch. Dominuje aj v najlepšom výchovnom systéme na svete. 

V Spojených štátoch amerických hráva na škole Bishop Kearney v kategórii do 19 rokov. Má čerstvých šestnásť, ale impozantné góly a veľké víťazstvá zaznamenáva ako na bežiacom páse. 

Počas uplynulého týždňa sa jej podarilo jedno i druhé. Jej tím vyhral majstrovstvá štátu New York.

VIDEO: Zostrih gólov Nely Lopušanovej proti Rome Grizzlies

Mladá Slovenka na seba strhla pozornosť. Pri víťazstve proti Rome Grizzlies 8:1 strelila dva góly a pridala asistenciu. Prvý z jej presných zásahov dosiahla ako tzv. “Michigan”. K nemu pridala ešte jeden, keď sa presadila po úniku a prestrelila bránku. 

Rovnaký štatistický zápis dosiahla aj v nasledujúcom dueli proti Nichols. Tam bolo jej družstvo ešte dominantnejšie, vyhralo 10:0. 

Bishop Kearney sa po jasných výsledkoch stali majstrami štátu New York.

Peter Cehlárik 

Nielen Lopušanová strieľa góly, ktoré obehnú internet. Jeden taký - hoci naň bolo treba podstatne menej zručností než na ten Lopušanovej - strelil Peter Cehlárik. 

Mal šťastie, ale to praje pripraveným. V utorok proti Rögle si natiahol bodovú šnúru na tri zápasy vskutku kurióznym počinom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Strieľa lakrosové góly a vyhráva tituly. Lopušanová opäť ohúrila Ameriku