V NHL odohral cez 1000 zápasov. Simmonds podpíše kontrakt a ukončí kariéru

Wayne Simmonds.
Wayne Simmonds. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. mar 2024 o 18:25

Philadelphia Flyers mu usporiada rozlúčku.

PHILADELPHIA. Kanadský hokejový útočník Wayne Simmonds oficiálne ohlásil, že ukončí kariéru. Rozlúči sa s ňou symbolickým jednodňovým kontraktom s klubom Philadelphia Flyers.

Práve v tom odohral najviac sezón. Pred pôsobením v Pennsylvánii nastupoval za Los Angeles, potom si obliekol dresy Nashvillu, New Jersey, Buffala a Toronta.

V profilige odohral 15 sezón a v nich 1037 duelov. Pozbieral 526 bodov za 263 gólov a rovnaký počet asistencií a odsedel si 1313 trestných minút.

"Je náročné vôbec opísať emócie, ktoré prežívam v tento deň, avšak keď si spomínam na roky kariéry, medzi prvé veci patrí angažmán v Philadelphii Flyers. Obliecť si tento dres sa mi spája s výnimočným pocitom a som na to hrdý," objasnil, prečo si vybral ukončenie kariéry práve ako hráč Philadelphie.

Vo Flyers si naňho spomínajú ako na lídra. V klube plnil päť rokov funkciu asistenta kapitána, dokonca získal Mark Messier Leadership Award ako najlepší líder v NHL.

"Chcem Waynovi zablahoželať k výnimočnej kariére. Bol najtvrdším súperom, akého si viete predstaviť. Nikto nikdy nemohol spochybniť jeho oddanosť tímu a to, že urobil všetko pre víťazstvo, či už to bolo strieľanie gólov, blokovanie striel, zastávanie sa spoluhráčov alebo vzdelávanie ostatných, ako byť skutočným profesionálom na ľade aj mimo neho," vyhlásil riaditeľ organizácie Dan Hilferty.

Klub preňho chystá oficiálnu rozlúčku, ktorá sa uskutoční 13. apríla pred zápasom proti New Jersey Devils.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL odohral cez 1000 zápasov. Simmonds podpíše kontrakt a ukončí kariéru