McDavid a Draisaitl opäť bez Stanley Cupu. Vegas postúpilo do finále konferencie

Hokejisti Vegas Golden Knights v šiestom zápase série proti Edmontonu.
Hokejisti Vegas Golden Knights v šiestom zápase série proti Edmontonu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. máj 2023 o 06:51 (aktualizované 15. máj 2023 o 09:30)

Hetrikom sa blysol Jonathan Marchessault.

NHL - semifinále Západnej konferencie - 6. zápas

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)

Góly: 1. McDavid (Kulak, E. Kane), 3. Foegele (Ryan, R. McLeod) – 1. R. Smith, 25. Marchessault (Barbašev, Theodore), 28. Marchessault (Martinez, Barbašev), 39. Marchessault (Pietrangelo, Eichel), 60. Karlsson (N. Roy)

Brankári: Skinner 13/17, Campbell 4/4 - Hill 39/41

/stav série 2:4/

NEW YORK. Hokejisti Vegas Golden Knights sa prebojovali do finále Západnej konferencie zámorskej NHL. V šiestom stretnutí 2. kola play-off vyhrali na ľade Edmontonu Oilers 5:2 a celú sériu 4:2 na zápasy.

Duel sa začal vo vysokom tempe. Už po 24 sekundách otvoril skóre Reilly Smith, no v 55. sekunde vyrovnal hviezdny Connor McDavid. Aby toho nebolo málo, v čase 2:43 strelil druhý gól "olejárov" Warren Foegele.

Druhé dejstvo sa nieslo v znamení čistého hetriku Jonathana Marchessaulta. Presadil sa v 25., 28. a 39. minúte. Svojimi zásahmi rozhodol o víťazstve.

Brankár Stuart Skinner inkasoval štyri góly z 21 striel, a tak ho v tretej tretine nahradil Jack Campbell. Oilers však napriek streleckej prevahe už nedokázali prekonať brankára Adama Hilla a stav stretnutia uzavrel v 60. minúte Karlsson.

"Potrebujete, aby vás brankár podržal a on bol skvelý. Síce sme na začiatku série stratili Laurenta Brossoita, no Adam nastúpil a zaslúžil si pochvalu," povedal útočník Vegas Jack Eichel pre nhl.com.

VIDEO: Zostrih 6. zápasu Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 

"Zlatí rytieri" sa medzi najlepšiu štvoricu ligy prebojovali už po štvrtý raz, hoci v NHL hrajú len šiesty rok. Dvakrát vo finále konferencie, resp. v semifinále prehrali. Postúpili len v roku 2018 cez Winnipeg Jets.

"Určite si to užijeme, ale sme len v polovici cesty. Každý večer sa všetci snažia hrať dobre a niekedy sme za to odmenení. V jednom stretnutí sa darí viac jednému hráčovi, v druhom zase zaberie niekto iný. Takto prebieha celá naša sezóna a aj preto sa nám darí, povedal Marchessault pre nhl.com.

Oilers, ktorí sa vlani prebojovali do finále konferencie, tentoraz končia skôr. Connor McDavid sa lúči ako zatiaľ najproduktívnejší hráč play-off, v 12 dueloch nazbieral 20 bodov. Druhý Draisaitl bol najlepším strelcom s 13 gólmi.

"Ťažko sa mi teraz hľadajú slová. Samozrejme, keď začínate sezónu, ste v nej preto, aby ste ju vyhrali. Ak sa vám to nepodarí, potom to cítite ako neúspech alebo premárnený rok. Bolí to," uviedol Draisaitl.

"Nedokázali sme si vytvoriť dostatok príležitostí v hre 5 na 5. Aj keď sme v tomto stretnutí strelili v tomto formáte dva góly, niekedy to nemusí stačiť. Sám musím zobrať veľa zodpovednosti na seba, dnes som nehral dobre," dodal.

Kapitán McDavid uznal kvality súpera: "Urobili veľa dobrých vecí, zavreli to a bolo ťažké sa v tretej tretine presadiť. Stále sme však mali možnosti, no nenašli sme spôsob ako prekonať ich obranu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid a Draisaitl opäť bez Stanley Cupu. Vegas postúpilo do finále konferencie