Hviezdny Gaudreau sa vrátil do Calgary. Fanúšikovia mu venovali veľký potlesk

Johnny Gaudreau v drese Columbusu.
Johnny Gaudreau v drese Columbusu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. jan 2023 o 06:37 (aktualizované 24. jan 2023 o 10:10)

Adam Ružička sa nezmestil do zostavy Calgary.

NEW YORK. Calgary Flames zvíťazili nad Columbusom Blue Jackets 4:3 po predĺžení. V ich drese nenastúpil Adam Ružička, v druhom zápase po sebe bol zdravým náhradníkom.

Do Calgary sa po prvýkrát od odchodu vrátil americký útočník Johnny Gaudreau. Zaznamenal dve asistencie a nepremenil trestné strieľanie.

Flames mu pripravili spomienkové video. Po jeho skončení mu fanúšikovia kanadského klubu venovali potlesk postojačky.

VIDEO: Potlesk fanúšikov Calgary pre Johnnyho Gaudreaua

"Nabudúce to bude zrejme jednoduchšie, ale som si istý, že ma aj tak fanúšikovia vypískajú. Pred začiatkom zápasu som bol trochu nervózny, ale bol som nadšený, že som späť," povedal Gaudreau a dodal:

"Bol to zaujímavý zápas. Nečakal som, že dostanem príležitosť v nájazde, ale nepresadil som sa. Som však hrdý na chalanov. Dúfam, že budeme pokračovať v hre, ktorú sme predviedli a pomôže nám to v ďalších dueloch."

Brankár Craig Anderson nastúpil už do svojho 700. zápasu v NHL. Viac ich spomedzi aktívne chytajúcich majú len Marc-André Fleury a Jonathan Quick.

Veterán oslávil významný medzník výhrou. Buffalo doviedol k dvom bodom 31 zákrokmi pri výhre 3:2 po predĺžení nad Dallasom.

"Brankári sú poslednou obrannou líniou. Vždy máte skvelý pocit, keď dokážete urobiť veľký zákrok a pozdvihnúť morálku tímu.

Neustále na sebe pracujem, nech to je akýkoľvek míľnik. Stále ma teší chodiť na ľad s týmito chalanmi, užívam si ten čas," povedal Anderson pre nhl.com

Duel rozhodla draftová jednotka z roku 2021 Owen Power. Len piatim hráčom Sabres v histórii sa podarilo rozhodnúť zápas v predĺžení v mladšom veku. "Teším sa z prvého gólu a dúfam, že sa mi podarí presadiť aj v ďalších dueloch."

VIDEO: Víťazný gól Owena Powera proti Dallasu

Iľja Samsonov je doma takmer neprekonateľný. Od začiatku sezóny ešte na ľade Air Canada Centre neprehral, ťahá teda sériu štrnástich zápasov s aspoň bodom.

Maple Leafs dnes porazili New York Islanders 5:2. Veľkú zásluhu na tom mal Švéd William Nylander, ktorý v druhej tretine strelil dva góly a na dva ďalšie prihral.

"Snažím sa zlepšovať svoju hru v každom zápase. Sústredím sa na seba a tento duel ma potešil," uviedol švédsky útočník pre zámorských novinárov.

New York Rangers zdolali Floridu 6:2. Brankár Šesťorkin zastavil 35 striel, Mika Zibanejad dal dva góly a na ďalší prihral. Bek Adam Fox zaznamenal až päť plusových bodov.

NHL - základná časť - 24. január:


New York Rangers - Florida 6:2 (2:1, 1:0, 3:1)

Góly: 4. Fox (Panarin, Zibanejad), 18. Zibanejad (Panarin, Fox), 36. Vesey (Goodrow, Trocheck), 48. Lafreniere (Kakko, Chytil), 49. Zibanejad (Panarin, Fox), 57. Chytil (Kakko, Lafreniere) – 6. Verhaeghe (Lundell, Luostarinen), 52. Barkov (M. Tkachuk, Montour)

Brankári: Šesťorkin 33/35 - Lyon 20/25


Toronto - New York Islanders 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Góly: 26. Nylander (Tavares, McMann), 28. Tavares (Nylander, Samsonov), 30. Järnkrok (Nylander, Holl), 37. Nylander, 48. Matthews (Holl) – 20. Lee (Nelson, S. Aho I), 27. Lee (Palmieri, Barzal)

Brankári: Samsonov 31/33 - Sorokin 34/39


Dallas - Buffalo 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 2. Ja. Benn (Hintz, Pavelski), 46. J. Robertson (Pavelski) – 12. Dahlin (Mittelstadt), 42. V. Olofsson (J. Skinner, Ta. Thompson), 61. Power (Ta. Thompson, Tuch)

Brankári: Oettinger 22/25 - Anderson 29/31


Calgary - Columbus 4:3 pp (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

Góly: 17. Duehr (Weegar), 22. Kadri (Zadorov), 37. Mangiapane (Backlund, Coleman), 63. Dubé – 30. Marčenko (J. Gaudreau, Laine), 30. Laine (J. Gaudreau, A. Boqvist), 45. Jenner (Laine)

Brankári: Vladař 21/24 - Korpisalo 45/49

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdny Gaudreau sa vrátil do Calgary. Fanúšikovia mu venovali veľký potlesk