Dokonalá odplata Skalice. Považanom vrátila debakel z úvodného zápasu aj s úrokom

Hokejisti Skalice.
Hokejisti Skalice. (Autor: Facebook HK Skalica)
TASR|14. mar 2024 o 20:51 (aktualizované 14. mar 2024 o 22:15)

Stav série vyrovnala aj Dubnica, ktorá si poradila si Topoľčanmi.

BRATISLAVA. Hokejisti HK Skalica a TSS GROUP Dubnica vyrovnali stav štvrťfinálových sérií play off Tipos SHL na 1:1.

Oba tímy vo štvrtok uspeli na ľade súperov - Skalica vyhrala v Považskej Bystrici vysoko 7:1 a Dubnica v Topoľčanoch 1:0.

Tretie duely sú na programe 17. marca v Skalici a Dubnici, štvrťfinále sa hrá na štyri víťazné zápasy.

Tipos SHL - štvrťfinále:


HK ‘95 Považská Bystrica - HK Skalica 1:7 (0:0, 0:2, 0:5)

Góly: 46. Zlocha (Tománek, Vorona) – 35. Jurík (Obdržálek, Vybiral), 39. Kuba (Kotvan, Šátek), 43. Vybiral (Jurík), 48. Vybiral (Janáč, Sloboda), 51. Jurík (Vybiral, Sloboda), 52. Šátek (Sakmár, Škápik), 53. Kočka (Búlik)

Rozhodovali: Krajčík, Moller – Rehák, Hajnik, vylúčenia: 9:7, presilovky: 1:5, oslabenia: 0:0

/stav série 1:1/

Hlasy po zápase

Jakub Ručkay, tréner HK'95 Považská Bystrica: "Dnes to bol rovnaký zápas ako včera, zmenil sa iba víťazný tím. Úvod bol z našej strany veľmi zlý a prvých desať minút sme absolútne nehrali to, čo vieme. Chlapci si možno chvíľu mysleli, že nám to Skalica pustí zadarmo. Toto je play off a nikto nečakal, že séria skončí 4:0 na zápasy. Bude to vyrovnané až do konca, čiže musíme dobre zregenerovať, oddýchnuť si, pripraviť sa do Skalice a byť stopercentní."

Milan Klement, asistent trénera HK Skalica: "Samozrejme, sme radi, že sme po bojovnom výkone vyhrali. Uspeli sme vďaka tomu, že sme zmenili hru a domáci hrali stále to isté. Takisto nám prospelo, že sme boli poctivejší."

HC Topoľčany - TSS GROUP Dubnica 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 32. Chatrnúch (Hřebíček, Tybor)

Rozhodovali: Novák, Bachúrik – Haringa, Valo, vylúčenia: 3:5, presilovky a oslabenia 0:0

Diváci: 1735

/stav série 1:1/

Hlasy po zápase

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: "Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme nevyužili presilové hry a hneď na to sme dostali rozhodujúci gól. Aj keď sme sa v poslednej časti snažili vyrovnať, nevyšlo nám to. Chlapcov by som však chcel pochváliť za bojovnosť po celých 60 minút. Stav série je 1:1 a do Dubnice si ideme pre dve výhry."

Roman Chatrnúch, tréner TSS GROUP Dubnica: "Myslím si, že dnes to bol od prvej tretiny ďaleko otvorenejší hokej ako včera. Viac sa útočilo, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V druhom dejstve sme hrali dlho v oslabení, no zvládli sme sa ubrániť. Dali sme gól na 1:0 a udržali sme to až do konca aj zásluhou toho, že moji hráči dali do toho omnoho viac energie a srdiečka ako včera. Plán sme si splnili, vyhrať tu jeden zápas a ideme sa pripravovať na nedeľu.”

Play-off SHL

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Dokonalá odplata Skalice. Považanom vrátila debakel z úvodného zápasu aj s úrokom