Dva kluby v NHL stále neprehrali, Sekera zbieral mínusové body

Hokejisti Floridy sa tešia z víťazného gólu kapitána Aleksandera Barkova.
Hokejisti Floridy sa tešia z víťazného gólu kapitána Aleksandera Barkova. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|30. okt 2021 o 06:55 (aktualizované 30. okt 2021 o 09:34)

V akcii bol aj slovenský obranca Martin Fehérváry.

NEW YORK. Hokejisti tímu Carolina Hurricanes vyhrali v riadnom hracom čase aj siedmy zápas v tejto sezóne zámorskej NHL. V piatkovom stretnutí zdolali Chicago 6:3, pričom všetky góly nastrieľali už v prvej polovici duelu.

O šesť gólov domácich sa podelilo šesť rôznych strelcov. Presadili sa aj Andrej Svečnikov a Sebastian Aho, ktorí bodovali zatiaľ v každom zápase. 

Naopak, Blackhawks nevyhrali prvých osem zápasov v sezóne, čo sa im stalo aj v ročníkoch 1953/54 a 1999/2000.

"Tá séria je hrozná. Na začiatku sme si hovorili, hrajme našu hru, dostaneme sa z toho, príde to... Ale stále nič. Musíme zostať pozitívne naladení a konečne vyhrať," povedal tréner Chicaga Jeremy Colliton.

Florida víťazí aj bez Quennevillea

Napriek svojej úžasnej bilancii nie je Carlona lídrom Východnej konferencie. Florida má ešte o jedno víťazstvo viac a rovnako je nezdolaná.

Na ľade Detroitu triumfovala 3:2 po predĺžení, najmä vďaka dvojgólovému fínskemu kapitánovi Aleksanderovi Barkovovi.

"Panteri" hrali prvýkrát bez trénera Joela Quennevillea, ktorý odstúpil po afére so sexuálnym obťažovaním Kyelea Beacha z roku 2010 v Chicagu. 

Tím premiérovo viedol Andrew Brunette. "Som hrdý na chlapcov ako zápas zvládli," povedal Brunette po trénerskom debute v NHL.

Na Hulla stráca už len dva góly

Kým spomenutým klubom sa darí, Arizona sa prvého víťazstva nedočkala ani v ôsmom zápase. Coyotes prehrali na ľade Washingtonu 0:2. Domáci strelili oba góly v záverečnej tretine zásluhou Johna Carlsona a Alexandra Ovečkina.

Kapitán Washingtonu strelil deviaty gól v sezóne, 739. v kariére a už len dva zásahy ho delia od vyrovnania Bretta Hulla na 4. mieste najlepších strelcov NHL.

Ovečkin bodoval vo všetkých ôsmich zápasoch novej sezóny, čím vyrovnal svoj vlastný klubový rekord z nováčikovskej sezóny 2005/2006. Tento zápis o rok neskôr vyrovnal jeho krajan Alexander Siomin.

"Vôbec nás to neprekvapuje. Už sedemnásť sezón dokazuje, že patrí k najlepším," povedal Carlson podľa nhl.com na adresu svojho kapitána.

Tréner Arizony Andre Tourigny, ktorý debutuje v NHL, čaká na prvé víťazstvo v kariére. "Je to kruté. Spravili sme veľa dobrých vecí, ale nestačilo to. Hráme však lepšie, z čoho mám radosť a verím, že konečne naskočíme na víťaznú vlnu."

V drese Capitals odohral 14:30 min slovenský obranca Martin Fehérváry, zaznamenal dva strelecké pokusy a tiež tri bodyčeky.

Vylámali si zuby na Gustavssonovi

Zo slovenských hráčov bol v akcii aj Andrej Sekera. Jeho Dallas však doma podľahol Ottawe 1:4, hoci na bránku súpera vyslal až 39 streleckých pokusov. Rodák z Bojníc bol pri troch inkasovaných góloch svojho mužstva.

Senators zastavili sériu troch prehier. Dvomi gólmi prispel k úspechu Josh Norris a prvýkrát v tejto sezóne skórovali aj Brady Tkachuk a Connor Brown.

Výborný duel odchytal Filip Gustavsson, ktorý zlikvidoval 38 striel.

"Chytil všetko čo mal a pridal k tomu niekoľko skvelých zákrokov v druhej tretine, keď Dallas začal tlačiť," zhodnotil výkon brankára tréner Ottawy D.J. Smith.

Jediný gól Stars strelil Joe Pavelski, Braden Holtby zaznamenal 20 zásahov.

NHL - základná časť - 30. október:


Carolina - Chicago 6:3 (4:2, 2:0, 0:1)

Góly: 8. A. DeAngelo (Trocheck), 14. J. Staal (Bear, Slavin), 14. Stepan (Fast), 19. Kotkaniemi (Aho, Cole), 24. Aho (A. DeAngelo, T. Teräväinen), 27. A. Svečnikov (A. DeAngelo, Trocheck) - 7. Hagel (J. Toews, E. Gustafsson), 11. Gaudette (Kurashev, E. Gustafsson), 49. DeBrincat (S. Jones, D. Kubalík)

Detroit - Florida 2:3 pp (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 23. Gagner (Stecher, Stephens), 58. P. Suter (Seider, Fabbri) - 9. Luostarinen (Nutivaara, Montour), 19. Barkov (Duclair), 64. Barkov (Huberdeau, Weegar)

New York Rangers - Columbus 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 13. R. Strome (Panarin, Lundkvist), 16. Lafreniere (A. Fox), 42. Kreider (Panarin, A. Fox), 52. Kreider (A. Fox, Panarin)

Washington - Arizona 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 53. Carlson (Kuznecov, Ovečkin), 60. Ovečkin (Kuznecov, Carlson)

/Martin Fehérváry (Washington) odohral 14:30 min, dvakrát vystrelil na bránku, zaznamenal tri "hity" a zablokoval jednu strelu/

Vegas - Anaheim 5:4 sn (1:0, 1:1, 2:3 - 0:0, 1:0)

Góly: 4. R. Smith (W. Karlsson, Martinez), 24. Hague (Marchessault, Pietrangelo), 43. Stephenson (Marchessault, Hague), 46. W. Carrier (Stephenson), rozhodujúci nájazd Dadonov - 36. Zegras (Milano, Henrique), 52. T. Terry (Groulx, Getzlaf), 56. Lundeström (H. Lindholm, Silfverberg), 57. Henrique (Shattenkirk, Zegras)

Dallas - Ottawa 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 31. Pavelski (A. Radulov, J. Robertson) - 6. Norris, 8. B. Tkachuk, 28. Norris (Batherson, Zub), 44. C. Brown (Mete, Stützle)

/Andrej Sekera (Dallas) odohral 12:15 min, zaznamenal tri mínusové body, dve trestné minúty, dva "hity" a zablokoval jednu strelu/

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dva kluby v NHL stále neprehrali, Sekera zbieral mínusové body