Slovenský obranca z tímu Bratislava Capitals zamieril do druhej českej ligy

Vojtech Zeleňák.
Vojtech Zeleňák. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|15. nov 2021 o 08:50

Zeleňák hral v Česku už v mládežníckych časoch.

JIHLAVA. Slovenský hokejový obranca Vojtech Zeleňák bude hrať druhú najvyššiu českú súťaž.

Po odchode z klubu Bratislava Capitals sa dohodol na zmluve s Duklou Jihlava. Český klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Zeleňák nastúpil v drese Capitals v 14 zápasoch medzinárodnej ICE Hockey League (IHL). Bratislavský klub sa po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka ml. rozhodol nepokračovať v prebiehajúcom ročníku.

Zeleňák je šiesty hráč Capitals, ktorý si už našiel nové pôsobisko. Obranca Samuel Fereta sa vrátil do Nových Zámkov, útočníka Jamieho Arniela získal HK Poprad. Do Fínska zamierili brankár Connor LaCouvee (KalPa) a útočník Marc-Olivier Roy (SaiPa), ruský útočník Nikolaj Žerdev bude hrať v Taliansku (HCM Meran).

Dvadsaťtriročný rodák z Košíc hral už v mládežníckych časoch za české kluby Přerov či Spartu Praha, v sezóne 2016/17 hosťoval v druhej českej lige v tímoch Litoměříc a Benátkach nad Jizerou. Dokopy nastúpil na 22 zápasov a pripísal si bod za asistenciu.

Následne pokračoval v kariére na Slovensku, najprv účinkoval v projekte slovenskej dvadsiatky, následne hral za Zvolen, rodné Košice, Michalovce a Trenčín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Slovenský obranca z tímu Bratislava Capitals zamieril do druhej českej ligy