Manažér Michaloviec lanári hráčov Bratislava Capitals: Život ide ďalej

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce.
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|13. nov 2021 o 15:07

Ako hodnotí Elmo Aittola úvod sezóny?

„Odmena brankárovi za strelený gól? Kaarlehto získal stovky fanúšikov na Instagrame. To mu ako odmena musí stačiť,“ pousmial sa športový manažér Dukly Michalovce ELMO AITTOLA.

Fínsky funkcionár v rozhovore pre Sportnet hodnotí úvodnú časť sezóny, po ktorej sú Michalovčania na čele Tipos extraligy.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Kto je podľa Aittolu ofenzívne dynamo Michaloviec?
  • Ktorého hráča považuje za najdôležitejší kúsok skladačky v tíme?
  • Prečo majú Michalovce výrazne horšie oslabenia ako presilovky?
  • Ako riešil komplikovanú situáciu s brankármi?
  • Zápasy proti ktorému tímu si najviac užíva?

Kde sme vás zastihli?

Užívam si trochu voľného času s rodinou doma vo Fínsku. Zastihli ste ma však práve vo chvíľke, kedy nemám žiadne povinnosti. Navyše som rád, keď sa môžem vyjadriť k témam, ktoré sa týkajú michalovského hokeja.

Prvú reprezentačnú prestávku trávia Michalovce na čele extraligy. Ako hodnotíte úvodnú časť sezóny?

Teší má výsledok, ktorý mužstvo za toto obdobie dosiahlo. Je obrazom tvrdej práce hráčov a trénerov. Každý člen tímu sa pred štartom sezóny sústredil na to, aby sme boli, čo najlepšie pripravení na začiatok ligy. Myslím si, že sa nám to podarilo.

Elmo Aittola.
Elmo Aittola. (Autor: HK Dukla Michalovce)

Zatiaľ sme spokojní s tým, ako sa nám darí napĺňať náš cieľ z hľadiska výsledkov. Jedným dychom však treba dodať, že ide zatiaľ len o krátkodobý úspech. Naša práca pokračuje ďalej. Musíme si udržiavať progres a naďalej dôverovať systému.

Michalovce majú najlepšiu presilovku v celej lige. S oslabeniami je to však podstatne horšie. Zo štatistického hľadiska patrí vaše mužstvo v hre v početnej nevýhode medzi slabší priemer. Čo si myslíte o vašich špeciálnych formáciách?

Nejaký čas trvá, kým si hráči v presilovkách a oslabeniach na seba zvyknú. Kým si to všetko sadne. Je pravda, že presilovky nám v úvode sezóny prinášajú veľký úspech, ale z dlhodobého hľadiska je hra v oslabení dôležitejším faktorom pre víťazstvá.

Čo sa týka štatistík, v našom prípade bol problém v úvodných zápasoch, počas ktorých nám oslabenia nevychádzalo podľa predstáv. To nám trochu zhoršuje priemer, pretože v posledných stretnutiach je už naša hra v oslabení na úrovni, akú si predstavujeme.

Ofenzívnym lídrom tímu je Američan Tony Cameranesi, ktorý je aktuálne s 20 bodmi (5+15) najproduktívnejším hráčom celej ligy. Kvalitné výkony predvádzajú aj legionári Janne Keränen či Žiga Pavlin. Zo Slovákov patria k oporám Pavol Regenda, Roman Žitný, Peter Galamboš alebo Dávid Mudrák. Čo vravíte na ich hru?

Tony toho mal veľa na svojich pleciach v rámci úvodných zápasov sezóny, keďže sa zranil Mikko Nuutinen. Navyše sme hrali 10 zápasov bez Bruna Mráza. Bolo teda na Tonym, aby potiahol tím ako ofenzívne dynamo.

Keränen hrá svoju prvú sezónu mimo Fínska a potrebuje chvíľu na to, aby sa adaptoval. Netrvalo mu však dlho, aby našiel streleckú mušku. Dokazuje, že sa na neho môžu tréneri vždy spoľahnúť.

Regenda pokračuje v kvalitných výkonoch z minulej sezóny. Navyše je o rok skúsenejší, čo sa pozitívne prejavuje na jeho hre. Žitný strieľa góly tak, ako sme od neho očakávali, zatiaľ čo sa zlepšuje aj jeho celkový herný prejav.

Žiga Pavlin ukazuje, že je pre nás vynikajúcou posilou. Je jedným z našich najlepších hráčov. Z môjho pohľadu je práve Žiga najdôležitejším kúskom skladačky, ktorý sme počas leta získali do nášho tímu. Rád by som ešte vyzdvihol Jakuba Suju, ktorý je pre náš tím nesmierne dôležitý a tiež Antti Erkinjunttiho. Považujem ho za stelesnenie toho, ako si predstavujú tréneri hráčov v našom systéme.

Od ktorých hráčov očakávate viac?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Manažér Michaloviec lanári hráčov Bratislava Capitals: Život ide ďalej