Poprad získal hráča Bratislava Capitals. Do klubu prichádza kanadský útočník

Jamie Arniel.
Jamie Arniel. (Autor: Facebook HK Poprad)
TASR|14. nov 2021 o 23:40

Popradčania potrebujú zvýšiť produktivitu.

POPRAD. Kanadský hokejový útočník Jamie Arniel sa stal hráčom extraligového HK Poprad.

Do tímu prišiel po tom, čo jeho doterajší zamestnávateľ Bratislava Capitals ukončil pôsobenie v medzinárodnej IHL pre sezónu 2021/2022.

Popradský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Bratislavský klub sa po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka ml. rozhodol nepokračovať v prebiehajúcom ročníku.

Poprad mu ponúkol skvelé podmienky

Arniel je piaty hráč, ktorý si už našiel nové pôsobisko.

Do najvyššej fínskej súťaže zamierili brankár Connor LaCouvee (KalPa) a útočník Marc-Olivier Roy (SaiPa), ruský útočník Nikolaj Žerdev bude hrať v Taliansku (HCM Meran/o) a obranca Samuel Fereta sa vrátil do Nových Zámkov.

Arniel odohral za Capitals 14 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 11 bodov za 4 góly a 7 asistencií.

"Ja som sa stal voľným hráčom a Poprad mi ponúkol skvelé podmienky, takže sa teším na novú výzvu. Chcem pokračovať v produktivite, akú som mal od začiatku ročníka v Bratislave.

Hral som už s viacerými hráčmi, ktorí Poprad poznajú a aj s Jamesom Livingstonom, ktorý mi na klub povedal iba skvelé veci," uviedol Arniel.

Jurinyi: Hľadali sme druhého centra

„Hľadali sme kvalitného útočníka na pozíciu druhého centra, pretože naša druhá a tretia formácia nebola dostatočne produktívna.

Verím, že Jamie prinesie potrebnú produktivitu a aj tieto formácie začnú pravidelne skórovať," povedal riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Príchod Arniela je ďalšia z viacerých zmien v kádri Popradčanov, ktorí sú po 13 odohraných zápasoch na 9. mieste tabuľky.

Vedenie klubu nedávno siahlo aj k výmene trénera, keď Petra Mikulu nahradil Kanaďan Corey Neilson.

Z kádra odišiel 17-ročný Alex Šotek do Slovana Bratislava výmenou za Petra Kundríka a pribudol doň útočník Cole Ully, ktorý sezónu 2021/2022 začal v HKM Zvolen.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad získal hráča Bratislava Capitals. Do klubu prichádza kanadský útočník