Jedna novinka za druhou. Zmeny v kádri hlásia na východe Slovenska

Obranca Vladimír Mihálik v drese Michaloviec.
Obranca Vladimír Mihálik v drese Michaloviec. (Autor: TASR)
TASR|10. nov 2023 o 13:45

Jeden z najskúsenejších obrancov opúšťa Michalovce.

BRATISLAVA. Hokejová Tipos extraliga sa síce v týchto dňoch nehrá, no viaceré tímy nespia a predháňajú sa v oznamovaní zaujímavých noviniek.

Nového trénera budú mať v Humennom, Banskej Bystrici a Poprad už stihol oznámiť, že Aleša Tottera nahradí na lavičke Todd Bjorkstrand.

V piatok oznámili tímy z východu republiky aj novinky v hráčskom kádri.

Jeden z najskúsenejších slovenských obrancov Vladimír Mihálik sa rozhodol rozviazať kontrakt s tímom HK Dukla Ingema Michalovce.

"Na žiadosť Vlada, ktorej sme vyhoveli, došlo v priebehu tohto týždňa k rozviazaniu kontraktu. Vladovi v mene klubu ďakujeme za odvedenú prácu v našom klube a želáme mu veľa šťastia v ďalšej kariére," uviedol klub.

Nováčika z Humenného pre zmenu posilní Fín Niclas Lucenius.

Tridsaťštyriročný útočník odohral v najvyššej domácej súťaži Liiga viac ako 400 duelov v dresoch Tappary, TPS Turku, Sport Vasaan, či HPK.

"Niclas je všestranný útočník, ktorý môže hrať hrať ako krídelník aj ako center. Prispieva v ofenzíve aj v defenzíve," uviedol klub. Lucenius už hral na Slovensku, keď si v sezóne 2015/16 obliekal dres Banskej Bystrice.

Dobrú správu zverejnili aj predstavitelia klubu v Spišskej Novej Vsi. Aj nasledujúce dva roky bude v klube pôsobiť Juraj Majdan, ktorý v sedemnástich dueloch tejto sezóny zaznamenal 18 bodov (6+12).

"Som veľmi rád, že sme sa dohodli s Jurajom na pokračovaní spolupráce o ďalšie dve sezóny. Majdo patrí dva roky po sebe medzi najproduktívnejších Slovákov v lige, preto bolo pre nás jeho udržanie prioritou.

Sme veľmi spokojní s jeho výkonmi na ľade, ako aj s prístupom k povinnostiam. Je správnym príkladom pre každého, ako by mal hráč na sebe pracovať," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Jedna novinka za druhou. Zmeny v kádri hlásia na východe Slovenska