VIDEO: Slafkovský strelil prvý gól v sezóne. Sňal klobúk pred kapitánom

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sebastien Gervais)
Oh my Hockey, TASR|15. okt 2024 o 05:40 (aktualizované 15. okt 2024 o 08:46)

Nadránom sa v NHL hrali tri zápasy.

NEW YORK. V minulej sezóne na tento moment čakal do 11. zápasu. V ročníku 2024/25 prelomil mlčanie už vo štvrtom.

Program NHL po večerných zápasoch pokračoval tromi duelmi v utorok nadránom. Predstavil sa v nich Juraj Slafkovský a pred očami rodičov, ktorí ho prišli navštíviť, premiérovo skóroval.

V 23. minúte vyrovnával na 2:2, keď do bránky Jarryho poslal nádhernú prihrávku od Nicka Suzukiho. Stačilo mu nastaviť hokejku, preto počas gólovej oslavy sňal pred kapitánom klobúk.

VIDEO: Prvý gól Juraja Slafkovského v sezóne 2024/25

Udržal si priemer bodu na zápas. Po štyroch stretnutiach má gól a tri asistencie.

Nepodarilo sa však to hlavné, výhra. Canadiens podľahli Pittsburghu Penguins 3:6. Slafkovský odohral 19 minút a 59 sekúnd, mal tri strelecké pokusy, rovnaký počet bodyčekov a dve mínusky.

"Spravili sme viac chýb než súper. Mal som pocit, že sme hrali celkom dobre a tvrdo sme pracovali, no položili nás vlastné chyby.

Súper ich potrestal, pretože má kvalitných hráčov, ktorí vedia premeniť svoje šance," uviedol Slafkovský, ktorý gólom potrestal vylúčenie Krisa Letanga.

Dva góly strelil bývalý hráč Canadiens Lars Eller, ktorý poslal Pittsburgh do vedenia 1:0 a v druhej tretine vyrovnal na priebežných 3:3.

"Tučniaci" viedli 2:0, neskôr prehrávali 2:3, no napokon presvedčivo triumfovali.

"Neviem si vysvetliť, prečo to bolo také hore-dole. V tretej tretine sme však dokázali strhnúť víťazstvo pre seba. Myslím si, že to bola naša najlepšia tretina v sezóne," povedal Eller podľa nhl.com.

Najvýraznejší podiel na víťazstve hostí mal trojbodový (1+2) útočník Jevgenij Malkin, ktorému chýba jeden presný zásah k 500-gólovej méte.

Jeho spoluhráč Sidney Crosby nebodoval a naďalej mu chýba jeden bod k súčtu 1600 v základnej časti.

Tri asistencie Panarina

Hokejisti New Yorku Rangers zdolali Detroit štvrtýkrát za sebou, keď doma triumfovali 4:1. Tri asistencie si pripísal Artemij Panarin, ktorý mal viacbodový zápas vo všetkých troch dueloch v sezóne.

Jeho spoluhráč Mika Zibanejad nebodoval v úvodných dvoch zápasoch ročníka a v predošlom proti Utahu si pripísal štyri mínusové body.

Jeden z kľúčových útočníkov "jazdcov" sa však proti Detroitu prezentoval prvým gólom v sezóne, dvoma asistenciami a dvoma plusovými bodmi.

"Je to jeden z najlepších hráčov nášho tímu a dnes to potvrdil. Veríme mu a vieme, aký je pre nás dôležitý," zdôraznil brankár Igor Šesťorkin.

V súboji tímov, ktoré začali sezónu dvomi prehrami, zvíťazili hráči New Yorku Islanders na ľade Colorada 6:2.

Dvomi gólmi sa na víťazstve hostí podieľal útočník Brock Nelson. Duel mal špeciálnu príchuť pre trénera hostí Patricka Roya, ktorý práve v drese domáceho Colorada strávil veľkú časť brankárskej kariéry a prvýkrát sa v známom prostredí predstavil na striedačke súpera.

"Hrali sme veľmi dobre v defenzíve. Od tréningového kempu sme sa zlepšili. Nezačali sme sezónu tak, ako sme chceli, ale páči sa mi, že sme sa sústredili na svoj výkon a výraznejšie sa presadili v ofenzíve," uviedol 59-ročný Roy. Avalanche inkasovali v troch zápasoch až 20 gólov - najviac v lige.

NHL - základná časť - 15. október


NY Rangers - Detroit 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 12. Lafrenière (Panarin, Z. Jones), 38. Kreider (Zibanejad, Panarin), 45. R. Smith (Zibanejad), 59. Zibanejad (Panarin, Trouba) – 20. Larkin (Holl, Kane)

Brankári: Šesťorkin 31/32 - Lyon 24/27

Montreal - Pittsburgh 3:6 (1:2, 2:1, 0:3)

Góly: 19. Guhle (Matheson, Suzuki), 23. Slafkovský (Suzuki, Matheson), 35. Heineman – 7. Eller (Puljujärvi, M. Pettersson), 17. Rakell (Malkin, Bunting), 37. Eller, 48. Hayes (Acciari, E. Karlsson), 52. Letang (Malkin, Grzelcyk), 59. Malkin (Grzelcyk)

Brankári: Montembeault 25/30 - Jarry 24/27

/Juraj Slafkovský (Montreal) odohral 19 minút a 59 sekúnd, strelil gól z troch pokusov, mal tri bodyčeky a dve mínusky/

Colorado - NY Islanders 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

Góly: 2. Ritchie (Manson), 41. Mittelstadt (MacKinnon, Makar) – 6. Anders Lee (Holmström, Mayfield), 19. Palmieri, 29. Nelson, 32. Nelson, 47. Duclair (Romanov, Horvat), 59. Barzal (Pulock)

Brankári: Georgijev 32/37 - Sorokin 32/34

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Slafkovský strelil prvý gól v sezóne. Sňal klobúk pred kapitánom