VIDEO: Gól brankára v NHL. Jarry napísal históriu, je prvý po 9 mesiacoch

Tristan Jarry oslavuje so spoluhráčmi z Pittsburghu gól cez celé klzisko.
Tristan Jarry oslavuje so spoluhráčmi z Pittsburghu gól cez celé klzisko. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. dec 2023 o 06:19

Mal som šťastie, povedal.

PITTSBURGH. Skvelý výkon korunoval gólom. Brankár Pittsburghu Penguins Tristan Jarry sa zaskvel pri víťazstve 4:2 nad Tampou Bay.

V samotnom stretnutí pochytal 39 striel. Z frustrovaných strelcov Bolts ho prekonali len Stamkos a Jeannot, od 13. minúty zavrel bránku a výrazne prispel k otočke "tučniakov".

Jeho najväčší moment však prišiel až v 59. minúte. Súper sa pokúšal vyrovnať pri hre bez brankára. Dostala sa k nemu prieniková prihrávka, ktorú nezachytil útočník Lightning a bez rozpakov poslal puk na opačnú stranu klziska.

VIDEO: Gól Tristana Jarryho

"Ste svedkami histórie!" zvolal komentátor. Narážal na to, že v dejinách Pittsburghu Penguins ešte nebol brankár, ktorý by dokázal skórovať.

"Mal som šťastie. Je to pekné. Nestáva sa to veľmi často. V histórii sa podarilo skórovať len zopár brankárom. Ale, úprimne, výhra ma pre mňa väčšiu cenu," povedal po zápase.

Bol to druhý gól Jarryho v profesionálnej kariére. Skóroval aj 14. novembra 2018 na farme vo Wilkes-Barre/Scranton.

"Som zaňho veľmi šťastný," s úsmevom podotkol kapitán Sidney Crosby.

Ide o prvý gól brankára v NHL za posledných 9 mesiacov. Vo februári 2023 skóroval Linus Ullmark z Bostonu. Za ostatných 10 rokov je Jarry len tretím brankárom s presným zásahom cez celé klzisko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Gól brankára v NHL. Jarry napísal históriu, je prvý po 9 mesiacoch