Černák strelil víťazný gól nádherne do šibenice. Bitka o Albertu priniesla opäť rozruch

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. máj 2022 o 20:58 (aktualizované 23. máj 2022 o 05:04)

Pozrite si výsledky nočných zápasov NHL.

NEW YORK. Erik Černák strelil nádherný gól v zápase Tampy Bay Lightning a Floridy Panthers. Slovenský zadák sa presadil v 23. minúte zápasu.

Asistovali mu Ross Colton a Ondřej Palát. Černák zakončil peknú sekvenciu prihrávok. Finálnu naňho smeroval český spoluhráč, no keďže sa puku dotkol i Ross Colton, bod bol pripísaný aj jemu.

Prinavrátil "bleskom" vedenie, strelou zmenil stav stretnutia na 2:1. Zásah bol nakoniec víťazným.

"Je to skvelý pocit, góly nedávam často, takže tento je pre mňa špeciálny," radoval sa Černák po zápase.

Jeho tím nakoniec vyhral 5:1 a ujal sa vedenia 3:0 v sérii a majú tak tri mečbaly.

Košický rodák strelil svoj prvý gól v prebiehajúcom play off a celkovo druhý v sezóne 2021/22. Rovnako jeden presný zásah mal aj pri vlaňajšej ceste za Stanleyho pohárom.

Dominancia Šesťorkina

Šancu na trojzápasové vedenie v sérii mali aj hráči Caroliny. Séria, v ktorej padá najmenej gólov, sa presunula do New Yorku.

V prvej tretine sa v presilovke presadil Mika Zibanejad. Víťazný gól strelil Chris Kreider v tej druhej.

Jediný gól Hurricanes v zápase vsietil Nino Niederreiter. Na víťazstvo to ale nestačilo, na konečných 3:1 uzavrel do prázdnej brány Tyler Motte.

Táto séria je plná skvelých brankárskych výkonov. V tomto zápase dominoval Igor Šesťorkin. Pripísal si 43 zákrokov. Stále platí, že v tejto sérii ani jeden brankár ani v jednom dueli neinkasoval viac ako dvakrát.

Stretnutie bolo dramatické aj po záverečnom hvizde. Max Domi uštedril súperovi krosček navyše a na ľade sa strhla mela. To ale nič nezmenilo na tom, že Rangers znížili stav série na 1:2 z ich pohľadu.

Bleskový Kane pri prevahe Oilers

Bitka o Albertu sa presunula do burácajúcej Rogers Place. V skvelej atmosfére vstúpili do zápasu lepšie domáci Oilers. Útočili, ale Markström zastavil všetkých 21 striel v prvej tretine.

Dominancia sa však prejavila v druhej tretine. Edmonton začal premieňať svoje šance a už po minúte sa radoval Hyman.

Ofenzívne hody pokračovali gólmi Evandera Kanea. Útočník "olejárov" strelil hetrik presne za šesť minút a poslal svoj tím do vedenia 4:0.

Bol to siedmy najrýchlejší hetrik v histórii play off NHL. Všetky góly vyzerali podobne a padli po rýchlom protiútoku a spolupráci McDavida a Draisaitla.

Práve oni boli motorom k víťazstvu domácich. Leon Draisaitl asistoval na každý zo štyroch gólov a Connor McDavid na tri z nich. Prvý menovaný vytvoril rekord v počte asistencií v jednej tretine v play off zápase.

McDavid sa stal vôbec prvým hráčom v histórii NHL, ktorému sa podarilo odohrať deväť viacbodových stretnutí v rámci prvých desiatich duelov play off.

Najlepší hráč planéty má už 23 bodov v desiatich súbojoch vyraďovacích bojov. Táto bilancia by mu stačila na prvé miesto bodovania celého play off v rokoch 2003, 2007, 2011, 2012, 2015 a 2019.

Zároveň McDavid predĺžil svoju sériu viacbodových stretnutí na šesť v rade. Do rekordu Gretzkého mu ostávajú už len dva zápasy.

Draisaitl je s 19 bodmi hneď za svojim kapitánom a Kane je s desiatimi gólmi najlepším strelcom vyraďovacej časti.

Pre brankára Flames Jacoba Markströma sa zápas po druhej tretine skončil. Zatiaľ čo v prvom zápase inkasoval šesť gólov a v druhom päť, teraz sa poberal po štyroch. Nahradil ho Čech Daniel Vladař.

V tretej tretine sa hra spomalila a najväčšiu drámu spôsobil náraz Milana Lucica do brankára Mikea Smitha za bránou Oilers. Vyvolalo to šarvátku a následne aj päťminútovú presilovku.

Päť minút do konca Calgary kozmeticky upravilo skóre na 1:4 zásluhou Kylingtona.

NHL - play off - druhé kolo - 22. máj:


Tampa Bay - Florida 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Góly: 14. Perry (McDonagh, Kučerov), 23. Černák (Colton, Palát), 31. Stamkos (Kučerov, Hedman), 57. Kučerov (Paul), 58. Stamkos (Kučerov) – 17. Reinhart (Huberdeau, Barkov)

Brankári: Vasilevskij 34/35 - Bobrovskij 31/34

/Erik Černák (Tampa) odohral 19:37 min., dal jeden gól, dvakrát vystrelil na bránku, zaznamenal štyri bodyčeky a trikrát zblokoval strelu/

/stav série: 3:0/

NY Rangers - Carolina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 12. Zibanejad (Panarin, Fox), 26. Kreider (Zibanejad, Trouba), 59. Motte – 29. Niederreiter (Staal, Br. Smith)

Brankári: Šesťorkin 43/44 - Raanta 30/32

/stav série: 1:2/

Edmonton - Calgary 4:1 (0:0, 4:0, 0:1)

Góly: 21. Hyman (Draisaitl, McDavid), 27. Kane (Draisaitl), 28. Kane (McDavid, Draisaitl), 33. Kane (McDavid, Draisaitl) – 56. Kylington (Järnkrok, Dubé)

Brankári: Smith 32/33 - Markström 30/34, Vladař 7/7

/stav série: 2:1/



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák strelil víťazný gól nádherne do šibenice. Bitka o Albertu priniesla opäť rozruch