Pripravili Calgary o výhru? Rozhodcovia neuznali gól a vyvolali vlnu vášne

Blake Coleman strieľa gól, ktorý rozhodcovia neuznali.
Blake Coleman strieľa gól, ktorý rozhodcovia neuznali. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|27. máj 2022 o 07:51

Blake Coleman sa radoval predčasne.

CALGARY. Hokejisti Calgary Flames vypadli v piatom zápase série proti rivalom z Edmontonu Oilers z druhého kola play off. Prehrali 4:5 po predĺžení.

Zápas sa však podľa mnohých mal vyvinúť inak. "Plameňom" totiž v tretej tretine neuznali gól, ktorý do brány doputoval po kontakte s korčuľou útočiaceho hráča.

Situácia sa stala v 54. minúte stretnutia. Flames sa vrhli do akcie zo stredného pásma. Puk do útoku dostal Mikael Backlund.

Unikol po pravom krídle a rozhodol sa zakončiť. Jeho strelu stlmil Mike Smith, no brankárovi Oilers vypadla. Tesne pred bránkovou čiarou ju za ňu dostal Blake Coleman.

Následné zábery však odhalili, že gól strelil korčuľou. Podľa pravidiel taký gól môže platiť, ak hráč nekopne puk jasne preukázateľným pohybom. Korčuľa musí puk dostať do brány z pozície prirodzene vyplývajúcej z hry.

Rozhodcovia sa po prezretí situácie na videu rozhodli ponechať stav vyrovnaný. Podľa mnohých však pripravili Calgary o gól, ktorým by sa priblížili k víťazstvu. Vyvolali vášnivé debaty.

"Videl som tú situáciu na striedačke na tablete. Opýtal som sa rozhodcov, v čom bol problém, tak vraj kopnutie do puku. Asi majú lepšie zábery ako som mal ja," hovoril po zápase sklamaný kouč Darryl Sutter.

V kruhoch hokejových fanúšikov sa okamžite začalo hovoriť o tomto pravidle. Jeho nešťastná formulácia zapríčiňuje nekonzistentnosť v posudzovaní podobných gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pripravili Calgary o výhru? Rozhodcovia neuznali gól a vyvolali vlnu vášne